rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. november 27.



Bolgár György kérdései 2012. november 27-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük a zsidó származású képviselők és kormánytagok összeírásáról elhangzott jobbikos javaslatot. Gyöngyösi Márton azóta bocsánatot kért, azt mondta, hogy rosszul fogalmazott, mert csak a kettős állampolgársággal rendelkező zsidókra gondolt. Lemondani viszont nem mond le. A kormány közleményben ítélte el a kijelentést. Igaz, ez szóról szóra lényegében ugyanaz a közlemény volt, mint amit korábbi antiszemita megnyilvánulások alkalmával tettek közzé. Egyetlen szóval sem léptek tovább eddigi megnyilvánulásaikon, miközben a Jobbik messze túllépte a határokat. A parlament mai ülésén az ülést vezető szocialista alelnök, Újhelyi István és a Demokratikus Koalíció képviselői sárga csillagot tettek fel magukra. Ennyi? Ezzel az ügy lezárva? Hol élünk?

Másik témánk arról, hogy hol élünk, az előzetes választási regisztráció bevezetése, a választójog korlátozása, amit tegnap hagyott jóvá a Fidesz és a KDNP. Mindent megtehetnek?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a kormány egymás után hagyja bedőlni, megszűnni a nemzeti értéknek tartott cégeket. A Malév után most a Gyulai Húskombinátot is. Magyar földet magyar kézbe, de a Gyulainak vége?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Schiffer András visszatért az LMP élére. Közben pedig az egyik frakciótag, Ertsey Katalin ocsmány alkukra hivatkozva felfüggesztette tagságát a pártban. Szakadnak?

És végül beszéljük meg, hogy akármennyire szeretnék is, nincs vége még a Semjén-féle plágiumgyanús ügynek. Ugyanis a hvg.hu újabb cikkében arról számolt be, hogy a miniszterelnök-helyettes szociológiai diplomamunkájának második javított változatában a bővítés jelentős része szinte szóról szóra megegyezik konzulensének egy évvel később publikált tanulmányával, illetve annak egy részével. Hogy is volt ez? Nem kellene ezt megvizsgálni?



Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!