rss      tw      fb
Keres

Ideje felszámolni a Jobbikot!
Kezdjük el végre a szabadságharcot! Csakhogy nem az Európai Unió, nem az Egyesült Államok és nem is a kapitalizmus ellen, hanem a közöttünk élő neonácik és (a kormánypártokban is ülő) szövetségeseik ellen. Ebben az országban a jobboldali és a nem is annyira jobboldali értelmiség jó része együttérez a rasszistákkal, ebben az országban a szalonrasszizmus inkább dicséretes dolog, mint bocsánatos bűn. A magyar jobboldalt mélyen megfertőzte a szélsőjobboldali gondolkodásmód. Éppen ezért a jelenlegi helyzetben, a zsidók nyilvántartásba vételét követelő neonáci parlamenti felszólalás után, a konzervatívoknak van a legnagyobb felelősségük. De felelőssége van azoknak is, akik eddig megszólaltatták a neonácikat a médiában, leültek velük vitatkozni az egyetemisták előtt, és azoknak is, akik úgy gondolták, nem kell felszámolni a neonáci pártot, mert attól még nem tűnnek el a támogatói.

De Orbán Viktor mintha nem érezné a felelősség súlyát, hisz a már sokszor elsütött sémát használta fel „tiltakozásának” kifejezésére – hadd kérdezzem meg a nagy tekintélyű véleményformálókat, vajon még mindig tehetségesnek tekintik ezt az embert?

A kormány tehát csak a kötelező köröket futja jelenleg, azt is csak kényszerből. Az MSZP már tavasszal követelte, hogy zárják karanténba a Jobbikot, ezt megismételte most a DK, kiegészítve végre az ügyészségnek szóló felhívással, hogy tegye a kötelességét, és nyújtson be keresetet a bírósághoz a Jobbik felszámolására. Ideje végre a törvényeknek megfelelően eltüntetni a magyar politikai életből a nácizmus örököseit. Meg kell azonban mondanom, nem hiszek abban, hogy az ügyészség meg is teszi, ami a kötelessége lenne, sokkal valószínűbb, hogy semmit sem fog tenni.

A II. világháború óta minden demokrácia sarokköve, hogy a demokraták a tömeggyilkosságokhoz vezető rasszizmus híveivel nem vállalnak semmilyen közösséget. Vagyis demokratának csak az nevezhető, aki szavakban és tettekben egyaránt éles határvonalat húz önmaga és a neonácik közé. A mai Magyarországon csak a baloldal húzza meg ezt a határvonalat (az sem egyértelműen, főleg, ha a cigányokról van szó), a jobboldal inkább szimpatizál a szélsőjobbal, és 2002 óta egyre inkább elmossa a közöttük még meglévő választóvonalat.

Tegnap túlléptünk egy határt, amelyet már nem lehet szavakkal újra kijelölni. Ideje minden függelékével együtt felszámolni a nácizmust újjáélesztő Jobbikot!

(Krémer Ferenc)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!