rss      tw      fb
Keres

Erőszakszervezetek közös állampolgárzaklató akciója BudapestenA Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége örömmel tudatta szombaton a nagyérdeművel, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal közösen egésznapos állampolgárzaklató akciót tartottak.

A Készenléti Rendőrség és a polgárőrség közös állampolgárzaklató akcióját hivatalosan „összevont közös gépjármű-felderítési akció” névvel illették.

Budapesten ellenőrzési pontokat állítottak fel, ahogy ostromlott városokban szokás. Az ellenőrző pontoknál a rendőrök és a polgárőrök „közösen láttak el szolgálatot” reggel kilenc órától kezdve.

Az akció keretében sikerült 24 240 gépjárművet ellenőrizniük (azaz „felderíteniük”). Gratulálunk!

Az akció során 106 esetben történt rendőri intézkedés, egy esetben pedig még egy szándékos bűncselekmény-elkövetőt is tetten értek és előállítottak.

Azaz a 24 240 ellenőrzött gépjárműből 24 134 vezetőjét és utasait fölöslegesen zaklatták. És a nem közölt, de bizonyára nagy létszámban felvonuló rendőröknek és polgárőröknek egyetlenegy bűnelkövetőt is sikerült tetten érniük.

Brávó! Ismételten bebizonyították, milyen remek hatékonysággal dolgoznak.

Mármint ha valóban az lett volna a két – állami és polgári – erőszakszervezet akciójának célja, aminek hirdették: a bűnmegelőzés és a közlekedésbiztonság növelése.

Mert aki még emlékszik rá, tudja, hogy a Kádár-korszakban is a „gépjármű-ellenőrzés” volt a polgárok napi rendőri zaklatásának és sokkolásának egyik eszköze. 1989 után hosszú éveknek kellett eltelniük, mire a magyar autós elhitte, hogy a „gépjármű-ellenőrzés” célja immár nem az ő megfélemlítése. Most elkezdhet visszaszokni, az ifjabb generációk meg elkezdhetik megszokni, hogy nem autózhatnak Budapest utcáin békés, szabad, jóhiszemű és gyanútlan polgárként. Rajtuk a Készenléti Rendőrség szeme.

Európa legtöbb országában ma naponta csapnak össze a rendőrök és a megszorítások ellen tüntető polgárok. Magyarországon, ahol, mint tudjuk, se megszorítások, se tüntetések nincsenek, a Kedves Hatalom beéri előzetes megfélemlítő akciókkal, hogy ne is legyenek (mármint tüntetések).

Szombaton arról nem érkezett hír, hogy a Terrorelhárítási Központ is gyakorlatozott-e ismét a Batthyány téri metróban. Ahogy 2011. október 28-án,  ahogy 2011. november 3-án, ahogy 2012. augusztus 27-én és ahogy 2012. október 11-én éjjel tette.

Egyelőre arról sincs hír, hogy mikor kerül sor ismét az először 2011. november 21-én megrendezett „országos katasztrófariasztási gyakorlatra”, amikor is „megszólal kétezerötszáz légvédelmi sziréna, mozgósítanak tízezer egyenruhást és tizenötezer, polgári védelmi szolgálatra kötelezett civilt, a rádiók és televíziók pedig fiktív veszélyhelyzetre figyelmeztető közleményeket sugároznak”.

És ez csak az, amiről tudunk!

Aki kitalálja, mire készülnek a terrorelhárítók, készenlétiek, polgárőrök, védelmi szolgálatra kötelezettek és minden rendű és rangú mozgósítottak, azaz a Kedves Hatalom mire készíti fel őket, jobb, ha most elhagyja az országot.

Mert ne higgyék, hogy ha úgy hozza a helyzet, az erőszak alkalmazásában kevésbé lesz gátlástalan az Orbán-rezsim, mint amilyennek jogtiprásban és emberellenességben bizonyult.

(Mihancsik Zsófia)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!