rss      tw      fb
Keres

Amíg ti az ideológiát kajáljátok…Hallom a hírekben, hogy Siklós fideszes polgármestere külföldön folytatja karrierjét. Mert – ahogyan filmekben szokás mondani – visszautasíthatatlan ajánlatot kapott. Ezúttal külföldről, az idegenforgalom területéről. És mivel eredetileg felszolgáló, szakács, webfejlesztő, idegenvezetői, valamint étteremtulajdonos is volt, majd hülye is lenne kihagyni egy ilyen lehetőséget. Mindazonáltal nem szakít végleg a pártpolitizálással, és egyelőre megtartja a siklósi képviselői mandátumát.

A Dunántúli Napló a hírhez kapcsolódóan arról is ír, hogy nem egyedi esetről van szó, ez a tendencia, mert van ott még két fideszes képviselő, aki már most is külföldön dolgozik, ám várhatóan le fog mondani a mandátumáról. További példa még az egyik harkányi képviselő, aki ugyan függetlenként indult, de egyértelműen jobboldali kötődésű, és miután megválasztották, rögtön Németországban vállalt munkát. Baranyában tehát akár több helyen is elolvadhat, legalábbis meggyengülhet a magát magyarpolgárinemzetioldalnak nevező kormánypárt többsége.

– Csak így tovább! – mondják most sokan, akik abban reménykednek, hogy az orbáni blöffpolitika fogfehérjekimutatási szakasza önmagáért beszél, és így nekünk szinte nem is kell tennünk semmit. Leplezzék csak le, minél látványosabban, önmagukat, derüljön ki, hogy ahányszor turuloznak, békemeneteznek, bármiféle nemzeti gondolat letéteményeseinek hirdetik magukat, annyiszor prédikálnak vizet és vedelnek bort.

Nem így van, mert már az sem igaz, hogy vizet prédikálnának. Hol lehet itt bármi olyasmi, amit áttetszőnek és egyértelműnek tekinthetnénk náluk? A kereszténység legretrográdabb dogmáinak visszaöklendezése? A származás mindenhatóságának szajkózása? A kizárólagos alternatívák mindent megmérgező gondolkodásmódja? Ezek mind az európai civilizáció árnyoldalairól jöttek elő, semmi vízszerű tisztaság nincsen bennük. Kifejezetten mocskosak tudnak lenni.

Jó volna hát, ha senki se fényezné fel őket azzal, hogy ugyan ügyetlenek voltak, de mégiscsak egy szép eszmét sikerült elcseszniük. Nincs itt semmiféle szép eszme. Itt csak az a pofátlanság van, hogy mások lakjanak jól ideológiával, mert ők a problémák felelőseként ezt tudják nekik felkínálni, ők maguk viszont nem hülyék, rohannak jobb helyekre pénzt keresni.

Úgyhogy menjenek csak, isten hírével, aki meg marad, annak ideje más dimenziókban gondolkoznia, és mielőbb elfelejtenie őket.

(Lévai Júlia)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!