rss      tw      fb
Keres

Lánczos Vera ferdítése és félreértése

Lánczos Vera véleménye (Révész Sándornak nagyon nincs igaza!) egy ferdítésen és egy félreértésen alapul. A ferdítés: nem azt írtam, hogy a normasértések súlyának csak a történészek és elemzők számára van jelentőségük, hanem azt, hogy: "Ezek a különbségek fontosak az elemzőnek, a történésznek meg a polgárnak is, amikor valamiért választania kell két rossz közül." Ezek a polgárok mi vagyunk, valamennyien, ha abba a szerencsétlen helyzetbe kerülünk, hogy nincs jobb választási lehetőségünk. Mecsoda különbség!

A félreértés: nem arról írtam, kinek a joga és kinek a feladata a normasértések ellen fellépni, hanem arról, kinek van ehhez hitele és ereje! Joga mindenkinek van, hitele és ereje sajnos már alig valakinek.
És ez nem azért van így, mert emberek vagyunk, tehát tökéletlenek, hanem azért, mert a kevésbé súlyos normasértések is súlyosak voltak! Nem akármilyen apróságokon úszott el a hitel, hanem azon, hogy a szociál-liberális koalíció 12 éves tevékenysége alatt sok súlyos normasértésről vett példát, és sokhoz adott példát.

(Révész Sándor)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!