rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. október 10.Bolgár György kérdései 2012. október 10-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor is beszélni fog október 23-án, a fővárosban pedig legalább három nagygyűlés lesz. A millás tüntetésen kívül egy kormánypárti békemenet és egy Jobbik demonstráció. Egymásnak feszülnek-e az indulatok? Érik a balhé?

Ezzel kapcsolatos témánk, hogy minden előzetes értesülés szerint Bajnai Gordon is felszólal a demokratikus ellenzék megmozdulásán, a civil Milla gyűlésen. Bejelenti, hogy továbbra is civil marad vagy épp ellenkezőleg, beszáll a politikai ringbe?

Beszéljük meg aztán, hogy az egyik nagy hitelminősítő arra figyelmeztette a magyar kormányt, ne próbálkozzék tovább lavírozni IMF-hitel nélkül. Majd válaszul kapnak egy jó kis kormányzati reklámkampányt, hogy tiszteljék Magyarországot?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy máris puhul a Matolcsy-féle megszorító csomag. Tudniillik az egészségügyi és a felsőoktatási dolgozókra valószínűleg nem vonatkozik majd az a szigorítás, amely szerint a közszféra alkalmazottai nem vehetnének fel a nyugdíj mellett fizetést is. Ezen az alapon ugyanis összeomlana az egészségügy, valamint számos egyetem is. Az orrukig sem látnak a Nemzetgazdasági Minisztériumban?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Csányi Sándor az OTP vezére cégének most felavatott korszerű sertéstelepén foglalkoztatná a földbérletek miatt a kormánnyal szembefordult volt államtitkárt Ángyán Józsefet. A nemzeti együttműködés rendszerében mindenkinek van helye?

Beszéljük meg, hogy éleződik a feszültség Magyarország és Horvátország között, miután Orbán Viktor megfenyegette a Mol-t kritizáló horvátokat. Írja egy zágrábi lap. A legjobb barátainkkal is össze tudunk veszni?

És végül ne gyűlöljetek. Így búcsúzott sírva magyar sporttársaitól Janics Natasa, a többszörös olimpiai bajnok kajakozónő, aki Szerbiába távozik. Gyűlölnénk őt?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!