rss      tw      fb
Keres

Látványsport-pénz: Felcsút az abszolút nyertes
Az atlatszo.hu-n jelent meg D. Kovács Ildikó írása hétfőn: TAO-pénzek II.: Felcsút az abszolút nyertes. Eszerint a magyar vállalkozók, akik a futball támogatása mellett döntöttek, óriási többségükben a felcsúti „Aranycsapat” stadion építésére fordították az adókedvezményüket (lásd ugyancsak az átlátszó írásait: Egészpályás bevásárlás Felcsúton, illetve Milliárdos ékszerdoboz adókedvezményből). Részlet az írásból.

2,8 milliárd a felcsúti focicsapatnak (az összes támogatás egyötöde)

„A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt találták a legvonzóbb támogatási célnak azok a vállalkozások, amelyek a társasági adókedvezményt kihasználva támogatják a látványsportágakat. A székesfehérvári Videoton utánpótláscsapataként működő felcsúti együttes a labdarúgócsapatokhoz befolyt összes adókedvezményes támogatás közel ötödét kapta meg, azaz 2,8 milliárd forintot. Felcsúthoz képest elenyésző az egyes élvonalbeli labdarúgó-csapatokhoz beérkezett pénzek nagysága.”


Forrás: az atlatszo.hu Facebook-oldala

Egyébként a cikksorozat első része (TAO-pénzek: megint a focisták járnak jól) szerint „eddig 7,9 milliárd forint támogatást kaptak a látvány csapatsportágak a társasági adókedvezmények révén. Bár az intézkedés tavalyi bevezetésének egyik fő célja az volt, hogy a labdarúgáson kívül a többi csapatsportot is támogathassák az adózók, a jelek szerint megint a foci kapta a legtöbb pénzt: több mint 6 milliárd forintot.”Lásd még:

az MLSZ támogatási jegyzékét (ha beírják a keresőbe a Felcsút szót, megkapják a neki szóló támogatások részletes bontását – természetesen a támogató megnevezése nélkül)
– az Index szeptemberi írását: Ennyi pénzből könnyű a Vidinek?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!