rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. október 5.Bolgár György kérdései 2012. október 5-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük az újabb megszorító Matolcsy–Orbán-csomagot, amely szerint idén százharminc, jövőre négyszáz milliárd forintot kell megspórolni az állami költségvetésből. A gazdaságpolitika csődje, vagy a tündérmese újabb fejezete?

Ezzel összefüggő témánk, hiszen a csomag része, hogy mégsem emelik a pedagógusok bérét jövő ősszel, bár ezt többszöri halasztással többször is megígérték. A komplett oktatási zűrzavar mellé még ez is? Hadd kínlódjon vele a következő kormány, úgy, mint 2002-ben?

Még mindig a nem-megszorításoknál maradva: három ezrelékre emelik a készpénzfelvétel díját. Kicsire nem nézünk majd?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a kormány nem tekintené családnak az élettársi kapcsolatban élő szülőket és gyerekeiket? Hátrányos, forintban számolható megkülönböztetés a társadalom majdnem felének?

Beszéljük meg újra, hogy nem tüntet külön a Szolidaritás október 23-án, hanem csatlakozik a Milla-demonstrációhoz. De vajon mit jelenthet Kónya Péter tegnapi ígérete az Egyenes beszédben, hogy fontos bejelentés is lesz október 23-án?

Vajon miről? És végül mit szólnak ahhoz, hogy máris leöntötték a Kispesten nemrég felállított Kemal Atatürk-szobrot és a dunakeszi turult is megrongálták? Már csak ezen a nyelven tudunk beszélni?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!