rss      tw      fb
Keres

A jövő hét végéig még 25 fok körüli maximumok várhatók

MTI 2012. szeptember 30., vasárnap 16:55

A jövő héten változékony idő várható záporokkal; a maximumhőmérséklet jellemzően még több felé 25 fok körül várható, de a hétvégén hidegfront érkezik, s akkor a nyugati területeken már csak 10 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap készített országos, középtávú előrejelzése szerint hétfőn nyugaton több, keleten kevesebb napsütésre lehet számítani. Délelőtt szórványosan, később néhol fordulhat elő záporeső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11-16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21-27 Celsius-fok között várható.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, csak néhol bukkan elő a nap. Többfelé várható eső, zápor, helyenként jelentős mennyiségű csapadékkal. A nappali órákban 18-25 fok között alakul a hőmérséklet. Szerdán napos idő várható gomolyfelhőkkel, ugyanakkor északkeleten tartósan borult lesz még az ég, ott eső, zápor is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet 19-25 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken napos idő várható gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke csütörtökön 7-13, pénteken 7-12 fok között várható. A maximumok mindkét napon 20-25 fok körül alakulnak.

Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A nyugati megyékben viszont már várhatóak záporok. A déli, délnyugati szél élénk, a Dunántúlon helyenként erős lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet viszont még ekkor is 19-25 fok között alakul.

Vasárnap többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. Esőre, záporra egyaránt számítani lehet. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, néhol viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12 fok körül várható. Ugyanakkor a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton már csak 10, keleten pedig 20 fok körül alakulhat - olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.