rss      tw      fb
Keres

Új elnököt választott a Jobbik miskolci szervezete

MTI 2012. szeptember 30., vasárnap 13:14

Pakusza Zoltán miskolci önkormányzati képviselőt választották a Jobbik miskolci alapszervezetének elnökévé a hétvégi tisztújításon - tájékoztatta a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és miskolci alelnöke vasárnap az MTI-t.

Jakab Péter közleménye szerint Pakusza Zoltánt a tagság nagy többséggel választotta meg. Az újonnan felállt elnökség a legfontosabb feladatának a választókkal való szorosabb kapcsolattartást és a törvénytisztelő miskolciak még határozottabb érdekképviseletét tartja. Ennek érdekében a Jobbik fokozni kívánja a borsodi megyeszékhelyen az utcai politizálást - olvasható a közleményben, amely ezt azzal indokolja, hogy "a Fidesz egész pályás letámadást alkalmaz a párttal szemben: három tagjukat indokolatlanul likvidálták az önkormányzati szakbizottságokból, a Fidesz kezében lévő városi média pedig nem tájékoztat róluk".

A Jobbik miskolci szervezetének korábbi elnöke, Szegedi Márton augusztus elején lépett ki a pártból, és mondott le tisztségéről. Az MTI-hez akkor eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "az elmúlt időszak eseményei miatt, a felmenőim és testvérem iránt érzett tiszteletem és szolidaritásom jeléül lemondtam a Jobbik Magyarországért Mozgalomban betöltött minden párttisztségemről és ezzel együtt párttagságomról is".

A politikus testvére, Szegedi Csanád július 30-án lépett ki a Jobbikból, azt megelőzően lemondott a Jobbikban betöltött funkcióiról, és közölte, a jövőben kizárólag EP-képviselőként kívánja folytatni a munkáját.

Az ügy előzménye, hogy Novák Előd, a Jobbik országos alelnöke Facebook-bejegyzésében lemondásra szólította fel Szegedi Csanádot, amiért korábbi állításával ellentétben feltehetően már régebben is tudott zsidó származásáról. Szegedi Csanád június végén - miután több jobboldali hírportál is erre tett utalásokat - elismerte: anyai ágon zsidó felmenői is vannak. A barikad.hu-nak adott interjújában akkor úgy fogalmazott, egészen 2011 decemberéig nem tudott zsidó felmenőiről.