rss      tw      fb
Keres

Domonyvölgyi gyilkosság - Előzetesbe helyezték a gyanúsítottat

MTI 2012. szeptember 30., vasárnap 13:00

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság S. Márkot, a domonyvölgyi gyilkosság gyanúsítottját; a kényszerintézkedést a Pest Megyei Főügyészség indítványára a Budakörnyéki Bíróság vasárnap rendelte el - közölte a megyei főügyészség szóvivője az MTI-vel.

Kállai Gábor tájékoztatása szerint a nyomozási bíró a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélyére tekintettel rendelte el a gyanúsított előzetesbe helyezését. A végzés ellen a védő fellebbezett, így az nem jogerős – tette hozzá a szóvivő. A 18 éves S. Márkot nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják; a szakáldi fiatal a gyanú szerint hétfőn a Pest megyei Bag és Domonyvölgy határában, egy mezőgazdasági területen több késszúrással meggyilkolt egy 32 éves gödöllői nőt. A csütörtökön elfogott fiatal az emberölés mellett további két bűncselekmény elkövetését is beismerte. A Budakörnyéki Bíróságon vasárnap délelőtt mintegy fél órán át tartott a tárgyalás, amelyen a gyanúsítotton kívül az ügyészség és a védelem képviselője volt jelen. Kállai Gábor,a főügyészség szóvivője az ülés után elmondta, hogy a 18 éves fiatalember fenntartotta beismerő vallomását, a bűncselekmény elkövetését megbánta. A megyei főügyészség a tényállásba belefoglalta a korábban Hatvanban történt rablást, valamint a gödöllői rablási kísérletet is, amelyeket a gyanúsított szintén beismert – mondta a szóvivő. Hozzátette: a vizsgálatok kiterjednek arra is, hogy a gyanúsított fogyasztott-e alkoholt, vagy valamilyen kábítószert, illetve elmeorvosi vizsgálatot is végeznek rajta.

Mile Attila ügyvéd az MTI-nek elmondta: büntetetlen előéletű védence megbánást tanúsított, a nyomozási eljárás keretében együttműködik a hatósággal.

A gyanú szerint a szakáldi férfi, még a múlt héten késsel megszúrt és könnyebben megsebesített egy 62 éves nőt Hatvan külterületén, majd annak autóját elrabolva elhajtott. A járművet a rendőrök szerdán, a Borsod megyei Szakáld külterületén, egy árokban találták meg.

A gyanúsított a hétfői gyilkosság előtt néhány órával Gödöllőn egy másik nő autójába is beszállt, késsel próbálta őt arra kényszeríteni, hogy Aszód felé hajtson, az asszony azonban ellenállt, így a férfi kiszállt a kocsiból és elmenekült.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) tájékoztatása szerint S. Márkot - összehangolt rendőri munka eredményeként, a Terrorelhárítási Központ (TEK) kijelölt egységének közreműködésével - csütörtök délután Miskolcon fogták el.

A rendőrség pénteki sajtótájékoztatóján a Pest megyei rendőrfőkapitány, Mihály István közölte, hogy a 32 éves gödöllői nő gyilkosának felkutatásában összesen 1165 rendőr vett részt, köztük a PMRFK teljes bűnügyi állománya, a TEK munkatársai, valamint további megyék rendőrei.

A gyanúsított elfogásához nagy segítséget nyújtottak a Gödöllőn elhelyezett térfigyelő kamerák. A nyomozást segítette, hogy a férfi az elrabolt autót az egyik közösségi oldalon kezdte el hirdetni. Mihály István tájékoztatása szerint a büntetlen előéletű gyanúsítottat anyagi haszonszerzés vezette, korábban semmilyen kapcsolata nem volt áldozataival. A szakiskolában tanuló férfi rendezett, nyugodt családi háttérrel rendelkezett - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy Mihály István rendőrfőkapitány indokolás nélkül felmentette tisztségéből a Gödöllői Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjét, s egyúttal szolgálati kötelezettségszegés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, valamint fegyelmi vizsgálatot is indított.

A hétfőn meggyilkolt 32 éves nő a gödöllői Szent István Egyetemen dolgozott adminisztrátorként.