rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. szeptember 21.Bolgár György kérdései 2012. szeptember 21-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Magyarország gazdasági és társadalmi siker küszöbén áll, mondta Orbán Viktor Rómában, a Kereszténydemokrata Internacionálé ülésén. Önök is érzik már a siker szagát?

Másik témánk, hogy az Egyesült Államok ismét figyelmeztette a magyar kormányt a demokratikus elvek betartására, az azeri ügyben pedig a külügyminisztérium szóvivője után egy magas rangú külügyi tisztségviselő is kifejezte nemcsak csalódottságát, hanem döbbenetét is Magyarország döntése miatt. Az eset igazi provokáció a térségben – közölte egy amerikai államtitkár-helyettes. Ez rajtunk marad?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Kövér László megint vitatkozott egyet a strasbourgi bírósággal amiatt, hogy a testület elmarasztalta Magyarországot a vörös csillag viselésének szankcionálásáért. Az újdonság azonban az, hogy ha nem akarunk „vég nélkül kártérítést fizetni” – jelentette ki Kövér László –, akkor ki kell venni a Büntető Törvénykönyvből ezt a tényállást Csak nem?!

És végül mi a véleményük arról, hogy Schmitt Pál volt köztársasági elnök egy interjúban azt állította: elkezdte a doktori iskolát, ahogy azt megígérte, ám a Semmelweis Egyetem erről nem tud, irodavezetője szerint azonban Schmitt képzés nélkül PhD-re készül. Tévedések vígjátéka?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!