rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. szeptember 14.Bolgár György kérdései 2012. szeptember 14-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy egy felmérés szerint a magyaroknak csak az egyharmada okolja az Orbán-kormányt a baltás gyilkos Azerbajdzsánnak történt átadása miatt, a többség az azeri kormányt hibáztatja – legalábbis a kormánytól nem túl távoli Századvég szerint. A nép is olyan naiv, mint a kormány?

Másik témánk, hogy tizenöt-húsz százalékkal drágul a kenyér, vagyis a már amúgy is Európa-rekorder magyar infláció várhatóan továbbemelkedik. Mi a tűréshatár?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az önkormányzatok leveleket küldenek az állampolgároknak annak fölmérésére, hogy kiket mozgósíthatnak katasztrófahelyzetben? Elvileg mindenkit behívhatnak védelmi szolgálatra, kivéve a terhes nőket, kisgyerekes vagy többgyerekes anyákat és az egészségügyi állapotuk miatt alkalmatlanokat. Egy lépés vissza a hadkötelezettség felé?

És végül mit szólnak ahhoz, hogy egy amerikai hírportál azt ajánlja az amerikai republikánus pártnak, hogy Mitt Romney helyett Orbán Viktort jelölje elnöknek, mert sokkal határozottabban képviseli jobboldali választóit, mint Romney, így például megakadályozta, hogy az igazságszolgáltatás függetlenül működjön, mindenesetre igyekezett a kormány befolyása alá rendelni, csakúgy, mint a médiát, korlátozza a választás jogát, a szakszervezetek beleszólását, elvette a magánnyugdíjakat, csökkentette a munkanélküli segélyt, és így tovább. Ide jutottunk, hogy Orbán lett az elrettentő példa Amerikában?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!