rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. szeptember 11.Bolgár György kérdései 2012. szeptember 11-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor tisztában volt a kockázatokkal, de a figyelmeztetések ellenére személyesen adott utasítást a gyilkosságért életfogytiglanra ítélt azeri tiszt átadására. Az origo hírportál fideszes forrásokból tudta meg ezt, valamint azt is, hogy a miniszterelnököt nem aggasztja túlságosan a kirobbant diplomáciai botrány. És hogy Szafarov elengedését gesztusnak szánta gazdasági viszonzásért cserébe. Nagystílű játékos, vagy naiv dilettáns?

Másik témánk, hogy ugyancsak a miniszterelnök és legszűkebb stábja indította el a múlt héten a teljesen félrevezető IMF kommunikációs stratégiát. Erről meg a hvg.hu értesült. A szocialisták által kötött rossz hitelmegállapodás helyett most jót kell kötni, ez a propaganda lényege, és ehhez találták ki az IMF nem létező szigorú feltételeit. Az sem baj, ha hazugságon kapják őket?

Beszéljük meg aztán, hogy mocskolódó és ordenáré kommentárok kíséretében kezdte meg egyhetes éhségsztrájkját Gyurcsány Ferenc és három társa a Kossuth téren. Érdemes így küzdeni a választási regisztráció terve ellen?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Gazdasági Versenyhivatal nem indít eljárást a Vidékfejlesztési Minisztériummal szemben, csak az áruházláncokat vizsgálja. Igaza volt Budai Gyula államtitkárnak? Azt csinálnak amit akarnak, a kormány úgyis megússza?

És végül mi a véleményük arról, hogy egy fideszes képviselő szerint azért nem kell a családon belüli erőszakot szankcionálni a Büntető Törvénykönyvben, mert az anyáknak vissza kéne térniük a gyerekneveléshez, és egy nagy családban fel sem merülhetne az erőszak. Utána pedig, amikor megszülték a gyerekeiket, mehetnének a nők önmegvalósítani. Így beszél ma egy nem is olyan fiatal demokrata?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!