rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2012. szeptember 7.Bolgár György kérdései 2012. szeptember 7-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor megint fordított egyet az IMF-propagandán, és közölte, hogy lesz megállapodás, igaz, nem azon feltételek alapján, amelyeket ő hozott nyilvánosságra tegnap, és amelyekről egyébként hamar kiderült, hogy nem is léteznek. Ezek szerint nyugodtan lehet ijesztgetni a nyugdíjcsökkentéssel a magyar választókat, mert a kormányfőt senki nem vádolja rémhírterjesztéssel? Hozzáteszem, hogy tegnap este sem a közszolgálati Kossuth Rádió Krónikájában, sem a tévéhíradóban, sem a tv2 Tényekjében nem szóltak arról, hogy az Index már tegnap délután látta az IMF július végi levelét, és közölte, hogy nincsenek benne feltételek! Mellesleg ma az Európai Bizottság szóvivője is lényegében ugyanezt mondta Brüsszelben. Süket füleknek?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Fidesz rohamtempóban beterjeszti a választási regisztráció bevezetéséről szóló törvényjavaslatot? Orbán Viktor szerint ez szélesíteni fogja a részvételt, nem csökkenteni. Vajon ők is magyarul beszélnek? Ugyanazt jelentik a szavak nekik is, mint nekünk?

És végül mi a véleményük a Szafarov-ügy fejleményeiről? Az amerikai külügyminisztérium mélyen csalódott amiatt, hogy a magyar kormány átadta a gyilkost Azerbajdzsánnak, Orbán Viktor szerint azonban ez a történet nem Magyarországról, hanem két másik országról szól, és ebben mi nem vagyunk érintettek. Tényleg? Lehet, hogy a kormány képviselői megfogadták a Külügyi Intézet tanácsát, amely szerint jobb, ha baleknek tünteti föl magát a magyar vezetés?Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!