rss      tw      fb
Keres

Új csoporttagA figyelmes olvasó néhány napja már ott láthatja Horváth Júlia nevét a Galamus fejlécén. És nem néhány napja, hanem másfél éve olvashatja cikkfordításait, nyugati-keleti sajtószemléit kiemelt híreinkben.

Horváth Júlia munkája volt az egyetlen jelentős és maradandó tartalmi változás a Galamus életében. Pontosan tudja mindenki, aki olvas bennünket, hogy a galamus.hu az elmúlt három évben nem fejlődhetett, ma is ugyanúgy néz ki, mint az induláskor. Amit normális körülmények között szégyellnék. De hát nem normálisak a körülmények. Egyetlen tartalombővítési kísérletünk, a G-7 rovat is elhalt, természetesen pénzhiány miatt. A hírszerkesztés (nem az MTI kül- és belföldi híreinek felrakása, mert az csak hírszolgáltatás, még ha válogatott is) ma is ott tart, ahol az induláskor. Ha futja az időmből a Galamus összes többi munkája mellett, csinálok hírösszefoglalókat, ha nem, nem. Nem tudtunk felvenni hírszerkesztőt sem. Miközben jobbnál jobb újságírók maradtak munka nélkül az elmúlt időszakban, mi nem tudtunk munkát és megélhetést adni közülük egyetlenegynek sem (igaz, megélhetést magunknak sem, csak munkát).


Annál értékesebb ez az egyetlen változás, amelyet Horváth Júlia munkája jelent a Galamusnak és az olvasóknak: lett egy fantasztikus segítségünk, aki másfél éve, egyetlen fillér ellenszolgáltatás nélkül naponta több cikket is lefordít nekünk a német, angol és orosz nyelvű lapokból. A Galamusnak ez az, azt hiszem, egyedülálló szolgáltatása, hogy az olvasók naprakészen tájékozódhattak arról, pontosan mit gondolnak rólunk a világban Magyarországnak ebben az abszurd időszakában, neki köszönhető. Most már a csoport hivatalos tagjaként.

(Mihancsik Zsófia)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!