rss      tw      fb
Keres

IMF/EU-tárgyalások - MSZP: Orbán fejezze be a megszorító politikát!

MTI 2012. szeptember 6., csütörtök 11:22

Az MSZP arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy "fejezze be a hazudozást és az országot nyomorba döntő, megszorító politikáját" - közölte az ellenzéki párt szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagálva, hogy a Magyar Nemzet csütörtöki számában arról írt: tájékoztatást kaptak a Nemzetközi Valutaalap (IMF) követeléseiről a kormánypárti képviselők szerdán a sárvári frakcióülésen.

A lap szerint az IMF követelései a következők: nyugdíjcsökkentés, nyugdíjkorhatár-emelés, családipótlék-csökkentés, személyijövedelemadó-emelés, privatizáció, utazási kedvezmények csökkentése, bürokrácialeépítés, általános, értékalapú ingatlanadó, önkormányzatok kiadásainak csökkentése, bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának.

Török Zsolt szerint Orbán Viktor "sárvári listájában" egyértelművé tette, milyen további megszorításokra készül. "Ezek okaként álságos módon nem saját, tragikus gazdaságpolitikáját, hanem az IMF-fel való megállapodást jelölte meg" - tette hozzá.

Az MSZP szóvivője úgy vélekedett, az egykulcsos adórendszer, a fölösleges luxusköltekezések, a meggondolatlan cégvásárlások nem csak az ország teljes gazdaságát sodorták veszélybe, de megnehezítették minden ember életét, sokakat pedig éhezésbe, a teljes nélkülözésbe taszítottak.

A miniszterelnök adjon határozott, egyértelmű választ arra, hogy a kormány miért folytatja a tárgyalásokat az IMF-fel, ha a nemzetközi szervezet szerinte ennyire elfogadhatatlan feltételeket támasztott - zárta közleményét a szocialisták szóvivője.