rss      tw      fb
Keres

A Milla sóhaja
Hallgatom az ATV Egyenes beszéd című műsorában (kedd este) a Milla szóvivőjét, aki arról beszél, hogy ő csak állampolgár, ám mégis ő az, aki pontosan tudja (mintha bizony politikus lenne), hogy mit kell majd tenni ebben az országban. Azt is mondja, hogy ő képviseli a szavazni egyik oldalra sem akarókat, akik biztosan tudják, hogy sem a Fideszt, sem az MSZP-t nem akarják. Ezzel aztán ki is merül a bölcsessége, minden tudása ennyi: biztosan nem akarja sem a jobb, sem a bal oldalt. Aztán őszinteségi rohamában bevallja mindannyiunknak, hogy boldogan fogadta a Fidesz kétharmados győzelmét 2010-ben. Nekem pedig kérdések sokasága tolul az elmémbe.

Megkérdezném a magyar választópolgárokat, azokat, akik azt hiszik, tudják, kit kéne választaniuk, és azokat, akik biztosak benne, hogy nem tudják: tényleg olyanokra akarják bízni a jövőjüket, akik olyan rövidlátóak voltak, hogy lelkesen várták vagy fogadták a Fidesz kétharmados győzelmét? Kedves választópolgárok, Önök tényleg biztosak benne, hogy ezek a rövidlátó próféták most jól választanak? Én nem vagyok ebben biztos!

Kedves választópolgárok, tényleg meggondolták, hogy a se nem jobb-, se nem baloldali se nem politikusok mit kínálnak nekünk, azon kívül, hogy ami eddig volt, azt aztán nem?

Belegondoltak-e abba, hogy miféle jövő várhat ránk a már most is folyamatosan hazudó Milla-képviselők uralma esetén? Nem, ők nem olyanok, mint Gyurcsány Ferenc, ők nem vallják be a hazugságot. Legfőképp azért nem, mert fel sem fogják, hogy hazudnak.

Egy politikus vagy egy tudós – jó, legyünk engedékenyek –, egy szakember nem tévedhet akkorát, amekkorát 2010-ben nem is egy azok közül, akik ide sorolják magukat, tévedett. Tévedni persze lehet, senki sem teljesen védett ellene, de ha téved, nem akarjon többé másoknak utat mutatni, ne akarja ő megmondani, miféle világban éljünk. A politika és a tudomány iránti alázatot ideje lenne megtanulni mindannyiunknak. Hogy miért? Csak nézzenek Orbán Viktorra, akiben semennyi alázat nincs se a tudomány, se a politika iránt. Sohasem volt hajlandó megérteni, hogy a tévedéseiből és a bűneiből le kell vonnia a következtetéseket. Ennek az országnak nem kellenek új Orbánok!

Soha többé ne válasszunk üres fejű kóklereket ennek az országnak az élére!

(Krémer Ferenc)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!