rss      tw      fb
Keres

Simicskáné kecskéjeMiközben a férjek a politika és a gazdasági élet porondján viszik végbe rendszeralkotó és -alakító tetteiket, a feleségek sem tétlenkednek.

A Bakony-hegység legmagasabb pontján, a tengerszint felett majd 500 méternyire fekvő Hárskúton szorgos munka folyik. A Kossuth utca 25. szám alatti felújított gádoros parasztház új tulajdonosa idén tavasztól Simicskáné Pusztai Zsuzsanna. A község lakójaként övé már a régi háztulajdonos által alapított kecskefarm üzemeltetési engedélye, s tervbe van véve egy sajtüzem létrehozása is.

A nehéz munkából – például a közeli Pápa Fő terének építési munkálatainak ellenőrzéséből – hazatérő férj nyilván szívesen falatozgat a bakonyi medvehagymával ízesített kecskesajtból, elgyönyörködik a közeli Veszprém látképében, s elhallgatja a harangok zúgását.

A falu lakói közben végleg fiókba tették a környékbeli földekre beadandó pályázattervezeteiket. A régi pályázatot visszavonták, úgy hírlik, nemsokára újat írnak ki. Hárskúton azonban mostanában csak az ugrándozó kecskegidák tekintenek bizakodóan a jövőbe.

(Huszár Ágnes)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!