rss      tw      fb
Keres

Konzultáció - Szakszervezetekkel tárgyal a miniszterelnök szerdán

MTI 2012. július 24., kedd 16:16

Orbán Viktor szerdán szakszervezeti vezetőkkel folytatja konzultációsorozatát - tájékoztatta a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

A miniszterelnök Gaskó Istvánnal, a LIGA elnökével és Palkovics Imrével, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnökével tárgyal majd a munkavállalókat érintő aktuális ügyekről - közölte kedden Havasi Bertalan.

A konzultáció legfontosabb témája a munkahelyek megvédése és újak megteremtése érdekében eddig elindított kormányzati akciótervek értékelése, valamint a munkaalapú gazdaság építésével kapcsolatos feladatok lesznek - tette hozzá.

Orbán Viktor a Fidesz választási szövetségeseivel és együttműködő partnereivel múlt hétfőn kezdett konzultációsorozatának eddigi állomásain találkozott a KDNP vezetőivel, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségével, részt vett a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek az Új Széchenyi Terv eredményeit összegző tanácskozásán, konzultált a Nemzeti Fórum vezetőivel, közös nyilatkozatot írt alá Jakab Istvánnal, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnökével, és tárgyalt a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetőivel is. Hétfőn az Országos Roma Önkormányzat, kedden pedig a Fidelitas vezetőivel konzultált a pártelnök-miniszterelnök.