rss      tw      fb
Keres

Képzelt riport a Rogán javasolta pornósokkalAz LMP szerint botrány, amit a kormány a Közgép és általában a magyar oligarchák favorizálásával művel. Hogy felhívják erre a közvélemény figyelmét, odaláncolták magukat a vállalat elé.

A Közgép védelmére kiküldött kormányszóvivő, Selmeczi Gabriella szerint az LMP mindezt csak azért tette, mert a magyar érdekek ellen dolgozik, és mert olyan gazdasági érdekcsoportok zsebében van, amelyek az utóbbi időben visszaszorultak.

Rogán Antal szerint viszont az LMP azért láncolta magát oda, mert „óhatatlan perverz vonzalmat érez a láncok iránt, különösen, ha egyenruhák is jelen vannak”, ezért azt javasolta a pártnak a parlamentben, hogy ha igazán hatékonyak akarnak lenni, akkor ehhez legközelebb egy „felnőttfilmestől” kérjenek tanácsot. Magyarul: ha már a láncos formát választják, akkor legalább szakszerű pornófilmes megoldással győzzék meg a közvéleményt, és ne ilyen dilettáns akciókkal.

Az LMP-s Jávor Benedek szerint Rogán felszólalása miatt össze kell hívni a házbizottságot, és a továbbiakban az országgyűlésnek azzal kell foglalkoznia, hogy Rogán ezzel a felszólalásával megsértette a pártot.*

Megkérdeztem egy „felnőttfilmest”, hogy szerinte igaza volt-e Rogánnak, és tényleg hatékonyabb lett volna-e az LMP akciója, ha pornófilmes szakértők közreműködésével hajtják végre az akciójukat.

A szakértő szerint megtisztelő, hogy Rogán ilyen fontos ügyben is alkalmasnak gondolja őket a szakmai színvonal biztosításához, de az az érzése, hogy a Közgép körüli botrányok érzékeltetésében csak nagyon kis részben tudták volna fokozni a sikert. Ráadásul, ahogy ő látta, a láncolós forma végképp nem jött volna be, ha pornófilmes technikákkal kötik össze, hiszen a láncot még az előtt levágták a szereplőkről, hogy a lánctól a legkisebb mértékben is izgalomba jöhettek volna. Ráadásul egy ellenakcióval is beleszóltak az események folyamatába. Márpedig egy film hatásmechanizmusához – magyarázta – elválaszthatatlanul hozzátartozik az idővel való, igen kifinomult gazdálkodás, amit viszont éppen a Rogán által is képviselt kormány vett ki a szereplők kezéből. Úgyhogy igazából nem is érti, hogy egyáltalán milyen alapon javasol bármit egy fideszes képviselő azoknak, akik aktusába durván belenyúlt és mindjárt tönkre is tette. De ha Rogán igényt tart a szakértelmükre, állnak rendelkezésére.

– És mit gondol az LMP parlamenti reakciójáról?  – tettem fel a következő kérdést. – Tényleg olyan sértő, ha egy párt számára Önöket javasolják szakértőnek?

– Nem gondolja, hogy éppen fordítva van? – kérdezett vissza. – A mi szakmánkban szigorú jogi és szakmai keretek között zajlik a munka. A pornósok mindig arra koncentrálnak, hogy azt vigyék végig, amibe belekezdtek. Olyasmi még véletlenül sem fordulhat elő, hogy összevissza megkeverjük a dolgok rendjét. Ezek meg itt egy végtelenül dilettáns banda. Ki látott már olyat, hogy az egyik szereplő belekezd egy láncos buliba egy másikkal, mire a harmadik úgy száll be, hogy elfűrészelteti a láncot és elviteti az aktív felet? Sok pornóssal dolgoztam már, de ilyen még nem fordult elő. Ez így nagyon nem gilt. Úgyhogy ha jól meggondolom, inkább ránk nézve sértő, ha egyáltalán kapcsolatba hoznak minket a magyar politikusokkal. Mert az lehet, hogy nem mindenkinek tetszik, amit teszünk, de olyan kurvák, mint ezek, semmiképpen sem vagyunk – zárta a mondandóját, majd kezet csókolt, és távozott.* Lásd hírösszefoglalónkat: Napirend előtt a magyar parlamentben: tiszta tekintetek, perverz vonzalmakHa tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!