rss      tw      fb
Keres

Jó tanács Budaházy Györgynek

Amikor néhány nappal ezelőtt olvastam a Budaházy György védekezésének legfontosabb, szerinte „érdemi” pontjáról szóló híradást, meg kell adni, hogy elismeréssel adóztam Gaudi-Nagy Tamás, Budaházy védője ügyes húzásának. Ugyanis Budaházy hosszasan ecsetelte, miképpen jutottak el ő és társai 2006 őszéig. Idézte Orbán Viktor miniszterelnököt, aki még a közelmúltban is arról beszélt, hogy lezárult egy korszak, amit még ő is „átmenetinek” nevezett. Tehát Budaházy szerint ez a kijelentés is „sejteti, hogy nem volt teljesen korrekt az elmúlt húsz év.”

Budaházy, mint ahogy a Fidesz felsőbb vezetése is, azt gondolja, hogy a választási csalás 2002-ben „feltételezhető, de nem bizonyítható.” Elmondta azt is, hogy 2002 és 2006 között a kormány ezért „illegitim volt.” (Vajon hol is hallott Budaházy először az illegitim kormányról?)

Szerintem mindez briliáns védekezés, ezért ajánlom Budaházynak és védőügyvédjének, hogy feltétlenül vegyék meg Debreczeni József könyvét (Arcmás [Noran-Libro, 2009]), és kezdjenek szorgalmasan jegyzetelni. Így a bíró komolyan elgondolkodhat, hogy valóban bűnös-e Budaházy György.

(Balogh S. Éva)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!