rss      tw      fb
Keres

Krakkó Ákos tényleg alkalmas

„Krakkó Ákos újságíró tölti be hétfőtől a Fidesz parlamenti frakciójának sajtófőnöki posztját - jelentette be Lázár János, a képviselőcsoport vezetője a Parlamentben tartott tájékoztatóján.

A fideszes politikus az erről szóló korábbi sajtóhíreket megerősítő hivatalos közlésében azt mondta: Krakkó Ákost eddigi munkája alkalmassá teszi arra, hogy ellássa a sajtófőnöki teendőket – írja az MTI.

’Azt szeretnék, ha a sajtóval korrekt, tisztességes, együttműködő kapcsolata lenne az új sajtófőnöknek, és pontos, precíz tájékoztatással állna folyamatosan az újságírók rendelkezésére. Offenzív, nyitott, hatékony, a sajtóval szorosan együttműködő kommunikációt várunk el’ - mondta Lázár János.”

Krakkó Ákost eddigi munkája valóban alkalmassá teszi arra, hogy a Fidesz-frakció sajtófőnöke legyen. Pontosabban, csak arra teszi alkalmassá (mármint ha nem a Hír TV-nél folytatja). Pontosan megfelel annak a gyakorlatnak, amelyet a Fidesz „korrektnek, tisztességesnek, együttműködőnek” tart a sajtóval kialakított kapcsolatában*. De mindenekelőtt a „pontosság és a precizitás” jellemző rá.**

Ami meg az „offenzivitást” illeti, afelől eddig se volt kétségünk.

Bárcsak bízhatnánk benne, hogy a magyar újságírók nehezebbé teszik sajtófőnöki dolgát, mint amilyenné a Hír TV-beli szerkesztő-riporteri dolgát tette a saját „anyaintézménye” és annak minden rendű és rangú tulajdonosai!


* „Akit nem sikerült módszeresen betörniük, azaz aki hozzá merte fűzni a Fidesz piros égről szóló állításához azt, hogy ’az ég kék, zárójel a szerk. megjegyzése’, azt a Fidesz, különféle ürügyekkel, bojkottal sújtotta és sújtja. Bojkottálták ők már a Friderikusz-féle A szólás szabadságát, a Nap-keltét, a Klubrádiót, de korábban áldozatul esett már Fidesz-bojkottnak a HVG és a Magyar Narancs is.”
** „a). Ha a hírtévések hamisan vágták meg a beszélgetést, hogy kapzsi árulóként, igaz ügyek és igaz emberek nyerészkedő spiclijeként még jobban lejárassák Benkő Györgyöt, bíróság előtt lenne a helyük. Az ilyen emberek nem tényeket tárnak fel, hanem rágalmaznak (nem mellesleg azért, hogy a nézőket ócska módon manipulálják, de ez nem büntetőjogi tényállás).
b). Ha nem hamisan vágták meg, akkor nem bűncselekményt, ’csak’ megbocsáthatatlan szakmai hibát követtek el, de így is méltatlanok arra, hogy a dokumentumfilmes szakmában, egyáltalán, az újságírói szakmában dolgozzanak. Ugyanis a kulcsfontosságú (vagy annak tartott) bizonyíték hitelessége múlik a hangfelvétel vágatlan bemutatásán! Aki ezt nem tudja, legalábbis nem érzi, alkalmatlan erre a szakmára.”

(Mihancsik Zsófia)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!