rss      tw      fb
Keres

Szíria - Sokan meghaltak, közöttük katonák Aleppó tartományban

MTI 2012. június 24., vasárnap 14:02

Legalább tizenhat katona meghalt a lázadókkal vívott harcokban vasárnap hajnalban az észak-szíriai Aleppó tartományban - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH), amely szerint további tizennyolc ember - többségükben polgári személy - is életét vesztette.

A civil szervezet szerint több katona dezertált a térségben, miután lázadók megtámadtak egy századot. A lázadók így fegyverekhez is jutottak.

Aleppó városában fegyveresek agyonlőtték egy kisbusz sofőrjét. Aleppó tartomány Andán településén, amelyet a hadsereg napok óta próbál visszafoglalni, egy férfit és egy nőt ölt meg egy felrobbanó akna. Homszban, amelynek több negyede továbbra is a lázadók kezén van, három lázadót öltek meg. Latakia tartományban egy felkelő halt meg a hegyekben vívott harcokban. Idlíb tartományban három civilt lőttek le katonák temetésén. A felkelés bölcsőjének számító Deraában egy civilt lőttek le a kormányerők.

Az OSDH elnöke, Rámi Abdel-Rahmán szerint tombol az erőszak Szíriában, "ahol senki sem ellenőriz semmit". Rendszeressé vált, hogy naponta száz ember hal meg - panaszolta, bírálva, hogy a nemzetközi közösség nem képes dönteni Szíria ügyében.