rss      tw      fb
Keres

A jogcím nélküli lakóÁder János és családja csak késedelmesen költözhet be a Béla király úti államfői palotába. Ott ugyanis még mindig Schmitt Pál lakik, kiköltözésének időpontja egyelőre bizonytalan. A volt államfő, akinek birtokában – az Origo szerint – három nagyméretű budai ingatlan és egy belvárosi lakás is van, nem tud hova költözni. Abban a második kerületi, 320 négyzetméteres villában, amelyben államfői szolgálata előtt lakott, ugyanis most bérlők vannak. A képet színesíti, hogy ingatlanainak bérleti díját a volt államfő vagyonnyilatkozatában elfelejtette feltüntetni.

A volt államfőnek egyébként haláláig jár a kiemelt fizetés, az ingyenes egészségügyi ellátás, a kétfős titkárság és ha igényli, autó is sofőrrel. A megfelelő törvényt a volt államfő tavaly nyáron személyesen „látta el kézjelével”, ahogy előkelősködő választékossággal mondani szokta.

Valamint megfelelő szintű rezidencia is megilleti, ha igényli. Szándékáról Schmitt csak azt a dodonai nyilatkozatot tette az RTL Klubnak, hogy „ami jár, az jár, ami nem jár, az nem jár”.

Úgy hírlik, Schmitt „jószolgálati” feladatot kért magának Orbán Viktor miniszterelnöktől. A doktori csalásáról, azt követő kínos mentegetőzésekről világszerte hírhedtté (nem híressé!) vált Schmitt Pál ennél rosszabb szolgálatot nem is tehetne nekünk.

Mentsen meg tőle a Teremtő, akinek oltalmába a volt államelnök lemondásakor nemzetünket ajánlotta!

(Huszár Ágnes)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!