rss      tw      fb
Keres

2002. február 9. – A Fidesz választmánya jóváhagyta a párt és az MDF közös országos listáját

8 éve, ezen a napon…

…a Fidesz - Magyar Polgári Párt választmánya budapesti ülésén jóváhagyja a párt és az MDF közös országos listáját, amelyet a várakozásoknak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök vezet, őt Dávid Ibolya, az MDF elnöke és Harrach Péter, az MKDSZ társelnöke követi.


Az országos lista első 35 helyén sorrendben a következő politikusok állnak: Orbán Viktor, Dávid Ibolya, Harrach Péter, Pokorni Zoltán, Áder János, Kövér László, Szájer József, Várhegyi Attila, Varga László, Gyürk András, Horváth János, Tölgyessy Péter, Turi-Kovács Béla, Farkas Flórián, Hende Csaba, Szentgyörgyvölgyi Péter, Isépy Tamás, Semjén Zsolt, Sümeghy Csaba, Dobó László, Varga József, Salamon László, Demeter Ervin, Révész Máriusz, Weszelovszky Zoltán, Balla György, Lukács Mihály, Járvás István, Latorczai János, Szíjjártó Péter, Illés Zoltán, Zsigó Róbert, Bánki Erik, Domokos László és Répássy Róbert.

Az országos listán hátrébb van még néhány hely, amelyet az MDF jogosult betölteni.


Orbán Viktor és Dávid Ibolya 1998
geza.nolblog.hu

Az országos választmány arról is döntött, kik szólalnak fel a párt február 16-ai kongresszusán. Köztük lesz Orbán Viktor kormányfő, Dávid Ibolya, az MDF elnöke, Pokorni Zoltán, a Fidesz elnöke, Harrach Péter, az MKDSZ társelnöke, Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke és Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke. Rajtuk kívül várhatóan szintén beszédet mond Edmund Stoiber bajor miniszterelnök, a CDU és a CSU kancellárjelöltje, valamint Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke.

***

Az országos választmány ülését követő sajtótájékoztatón Répássy Róbert választmányi alelnök azt mondta: választási kampányban amnesztiát ígérni több mint hiba, ezt tenni felelőtlenség és megdöbbentő. Erről azzal kapcsolatban beszélt, hogy információk szerint az MSZP programtervezete a 2002-2006-os ciklus közepére elképzelhetőnek tartja az amnesztiát. Répássy Róbert szerint a kormányzópárt még a gondolatot is elutasítja, hogy kampányban amnesztia-ígéret elhangozzon.

[Részletesebben lásd: Voltak, lesznek, 2002. február 11.]

(m. zs.)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!