rss      tw      fb
Keres

Árvíz - Hamarosan tetőzik a Duna vízállása Budapestnél

MTI 2010. június 7., hétfő 15:26

Hétfő este tetőzhet a Duna vízszintje a fővárosnál; a délután 2 órás adatok szerint a folyó szintje Budapestnél 819 centiméter - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.

A szakemberek előrejelzése szerint a hétfő esti tetőzést követően holnap még tartja majd magát a Duna, ezt követően kezdődik az apadás. A mostani előrejelzések szerint szerda reggel 790 centiméter, csütörtökön reggel pedig 730 centiméter körüli vízállást várnak - áll a közleményben.

Mint írták Budapesten továbbra is intenzív védekezés folyik; lakóövezetek nincsenek veszélyben, néhány strandot és fürdőt azonban érint az áradás - fűzték hozzá.

Az áradás miatt a Lukács Gyógyfürdőben a termálfürdő részt keddtől várhatóan péntekig bezárják, a legalacsonyabban fekvő Király fürdő pedig már szombat óta zárva tart. A Palatinus strand nyitva van, minden szolgáltatás üzemel, ugyanakkor nincs meleg víz, így a medencék hőfoka a megszokottnál hűvösebb. A Dagály fürdőben folyik az árvízi védekezés, de ez nem befolyásolja a fürdő működését - tették hozzá.

Közölték azt is, hogy a szentendrei HÉV Batthyány téri végállomása beázott, de a szerelvények közlekedése folyamatos, előreláthatólag nem kell lezárni az állomást.