rss      tw      fb
Keres

Új hely kell a veszprémi színház kellék- és díszletgyűjteményének

MTI 2012. április 17., kedd 15:52

A Veszprémi Petőfi Színház igazgatója szerint mielőbb megfelelő helyet kell találni a teátrum több évtizedes kellék- és díszletgyűjteményének, mivel a veszprémi önkormányzat eladja a Házgyári úti épületet, amelyben a kollekciót eddig tartották.

Az eladásra ítélt épületben működik jelenleg a lakatos-, az asztalos-, a festő-, a kárpitos- és cipőkészítő műhely is. A házban található készlet színházi értéke több tízmillió forint, alaposan meg kell fontolni, hová kerüljön a Házgyári útról - mondta Oberfrank Pál egy keddi sajtóbeszélgetésen.

A színházigazgató kiemelte: büszke arra, hogy Petrik Jánosnak köszönhetően a színház kellék- és díszletgyűjteménye példamutató rendben, pontosan kategorizálva található meg.

Oberfrank Pál sikeresnek értékelte a költészet napján tartott veszprémi rendezvénysorozatot, akárcsak a színház elmúlt időszakban tett budapesti szerepléseit. A társulat a Művészetek Palotájában kétszer adta elő a Pomádé király új ruhája című gyerekoperát, a Thália Színházban pedig A kis herceget, mindkettőt nagy érdeklődés mellett.

A Pécsi Országos Színházi Fesztiválra, a POSZT-ra a Veszprémi Petőfi Színház Értelem és érzelem című előadása kapott meghívást; a rendezvényen június 7-én és 8-án áll színpadra a társulat.

Az új szerződésekről az igazgató elmondta, hogy óvatosan bánik a változtatásokkal, "nem karddal érkeztem, szeretem a társulatot, az itteni embereket". Hozzátette: az biztos, hogy szerződtetik Eperjes Károlyt, az Új Színháztól távozó Kossuth-díjas színművészt, a Veszprémi Petőfi Színház művészeti tanácsadóját, valamint Kovács Gergelyt, aki még egyetemista.

A szeptember 14-én kezdődő következő évadról Oberfrank Pál egyelőre annyit árult el, hogy Kisfaludy Károly Csalódások, valamint Euripidész Iphigenia című műve biztosan műsoron lesz.