rss      tw      fb
Keres

Mikó Zsuzsanna lett a Magyar Országos Levéltár főigazgatója

MTI 2012. április 17., kedd 15:57

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter április 17-i hatállyal a megbízott főigazgatót, Mikó Zsuzsannát nevezte ki a Magyar Országos Levéltár (MOL) főigazgatójává - tájékoztatta Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) kedden az MTI-t.

A főigazgató megbízatása öt évre szól - áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy Mikó Zsuzsanna 2004 óta dolgozik a Magyar Országos Levéltárban, ahol előbb főosztályvezető, majd 2010. november 1-től megbízott főigazgató-helyettes volt.

Mikó Zsuzsanna 2011. július 1-jétől látta el megbízottként az intézmény főigazgatói feladatait, miután Reisz T. Csaba főigazgatói megbízatását Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az általa kezdeményezett közös megegyezéssel aznapi hatállyal megszüntette.

A NEFMI februárban írta ki a pályázatot a főigazgatói posztra. A Népszava online kiadása kedden azt írta, hogy a tisztségre ketten pályáztak, Mikó mellett Garadnai Zoltán, a MOL egyik főosztályvezetője indult a megmérettetésen. A lap szerint Mikó a 11 tagú bírálóbizottságból 9 támogató szavazatot kapott, ketten pedig tartózkodtak.