rss      tw      fb
Keres

Árvíz - Árvízvédelmi készültség a BKV-nál

MTI 2010. június 4., péntek 21:07

Korlátozások várhatóak a következő napokban Budapesten a Duna-parti tömegközlekedésben, a folyó magas vízszintje miatt; a BKV a szükséges intézkedéseket árvízvédelmi terve szerint hozza meg - közölte a közlekedési társaság pénteken az MTI-vel.

A Duna-parti forgalom a vízszint és a helyszínen tapasztalható állapotok függvényében tartható fenn. A veszélyeztetett szakaszokon a következő intézkedésekre készülnek: a HÉV Batthyány tér - Margit híd alagúti szakaszában a forgalmat mindaddig fenntartják, amíg az alagút állapota ezt megengedi, illetve a vízszint a 800 centimétert nem éri el - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, ekkor azonban a forgalmat le kell állítaniuk, a HÉV szerelvények a Margit híd budai oldalán, a felszínen kialakított ideiglenes végállomásig közlekednek majd ez esetben. Erre az intézkedésre az előrejelzések szerint vasárnap délután és hétfőn lesz szükség. A Batthyány téri aluljáró jelentős beázása esetén - amennyiben a víz lejuthat a metró területére - a 2-es metró Batthyány téri állomását le kell zárni, a szerelvények megállás nélkül áthaladnak. Erre várhatóan nem lesz szükség a vízállás pénteki adatai szerint - olvasható.

A közlés szerint a 2-es villamos lánchídi aluljárója árvíz idején szintén veszélyeztetett terület. A pályát fokozottan figyelik, a vízszint emelkedésének függvényében intézkednek a forgalom leállásáról. Várhatóan vasárnap reggelre a vízállás meghaladja a 760 cm-t, ekkor a villamos közlekedést le kell állítani, az utasokat pótló buszok szállítják majd.

A Lánchíd budai oldala - a 18-as, 41-es villamosok vonala kevésbé veszélyeztetett, itt a támfalak magasabbak, és a vízelvezetés is jól működik, a forgalom leállításának kicsi a valószínűsége.

A Duna tetőzése az előrejelzések alapján 815 cm körül várható, és csak néhány napig tart - olvasható a közleményben.