rss      tw      fb
Keres

Szüzek esküvője


Azért jöttünk ma össze, így családilag, mert biztosan ti is hallottátok, hogy új idők elé nézünk. Megalakult most egy ilyen keresztény családi tudományos bizottság, aminek mi anyátokkal nagyon örülünk, mert már régóta mi is úgy gondoljuk, hogy így nem mehetnek tovább a dolgok. Hát ahogyan eddig itt mentek. És mi mindenben követni óhajtjuk, amit ők előírnak, mert végre tudományosan is kimondták, hogy ami erkölcstelen, az erkölcstelen.

Közöljük veletek, hogy ha Marci és Vanda nem házasodnak végre rendesen össze, akkor mi  Natit, Dorkát és Bencét a jövőben zabigyerekeknek fogjuk tekinteni. Szerencsére Zsoltiéknál már sínen van a dolog az esküvővel, úgyhogy a témának ezt a részét náluk elrendeztük, de azért itt is lesz még mit megbeszélni. Ezért is vagyunk most itt.

Ami eddig történt, az megtörtént, oké, azt már nem lehet visszacsinálni, de a jövőben házasság előtti házasélet, ahogy az a dolog nevéből is következik, nincsen. Én tudom, hogy nálatok ezt szexelésnek hívják, de én ezt a szót hallani sem akarom, annyira undorító!

Szóval az engem nem érdekel, édes fiam, hogy te hűséges vagy, vagy nem vagy hűséges az Edinához, de amíg mi támogatunk titeket, és mi vagyunk a segítő szüleitek, addig itt esküvő előtti etyepetyézés nem lesz. Nem érdekel, hogy őszintén vágysz az Edinára, és hogy másra meg nem vágysz. Ez a dolog nem vágyak kérdése, hallod? A házasélet, édes fiam, az komoly dolog. Ott gyerektervezés van, meg pénzkeresés, nem vágyak vannak és egyéb marhaságok.

Ha annyira rádjön a kangöcs, hát léteznek arra más megoldások, majd utána megbeszéljük. Különben is! Hogy tudod majd tisztelni a feleségedet, ha te tudod a legjobban, mennyire nincs tartása neki?! És hogy még disznólkodásra is képes?

Hát én még ilyet nem hallottam! Már hogyne volna fontos, hogy egy nőnek tartása legyen?! Igen, és éppen ebben! És bizony, a férje előtt! Vagyis hogy most a vőlegénye előtt. Egy nő ne adja magát csak úgy oda egy férfinak, akkor sem, ha az a vőlegénye. És igenis hazudjon, ha ronda hajlamai vannak. Tagadja le, a családja érdekében. Ez a nők áldozata a családi élet oltárán, évszázadok óta.

Edina! Az semmit sem magyaráz, hogy te nem „csak úgy” feküdtél le vele, hanem őszinte vágyból. Már megint ezek a vágyak! Nagyon jól tudod, hogy a nőknek nincsenek ugyanolyan vágyaik, mint a férfiaknak. Akinek van, az a kurva, már megbocsáss, Edina, és ez tudományosan bizonyított.

Most velem vitatkozol?! Persze, hogy én sosem voltam nő, de attól még tudhatom, nem? Onnan, hogy voltam már nővel, épp elégszer. Persze, hogy anyátokkal, mégis, mit gondoltok?!

Klárika?! Az egy más történet, hogy jön ez ide? Egyszer mindenkivel előfordulhat, a félrelépés, az egy szokványos férfidolog. Anyátokkal már rég elrendeztük.

Nem! Azazhogy igen! Anyátoknak sosem voltak ilyen, ilyen … gusztustalan dolgai, jól értetted!

Nem, nem azt mondtam, hogy vágy nélkül feküdt le velem, én ilyet sosem mondtam. Ilyet nem mondhattam, mert természetesen az nagyon, nagyon erkölcstelen lett volna. Én csak azt mondtam, hogy…szóval hogy ő is vágyott, de nem rám.

De nem, nem! Azt nem úgy értettem, hogy másra, hanem hogy nem arra. A gyerekre gondolt olyankor, rád vágyott, édes fiam, érted? Na de most aztán elég, mi közötök nektek a mi házaséletünkhöz?!

Nem, tévedsz, a kettő nem ugyanaz. És igen, jól értetted: nekünk van jogunk titeket kontrollálni, de nektek nincs, mert ti vagytok a gyerekeink, mi meg adjuk a pénzt az életetek kezdéséhez, és kész, a vitát itt befejeztem.

Edina holnap elmegy, majd mindjárt megadom a címet – ja, de először is vesz egy melltartót, meg vagyok értve? Leszel szíves, Edina, a vőlegényed jelenlétében melltartóban járni, igen? És az egész család jelenlétében is csak abban. Nem szeretnék itt több hullámzó trikót látni.

Ja, és ezt meg neked mondom, Mama, hogy az nem mellrákszűrés, hanem emlő. Elegem van az örökös, provokáló kifejezésekből, mint amilyen ez a „mell” is.  Miért kell mindent azon a nevén nevezni, amiről az embernek az jut az eszébe, miért kell? Na de ez most mindegy, akkor tehát megadom a címet, van egy darab papír?

Ez egy nagyon rendes, garantáltan keresztény klinika, ahol megbízhatóan elvégzik azt az izé, azt a szűzhártya-visszavarrást. Kuponos rendszerben is van, én úgy tudom, legalábbis. Szóval anélkül nem lehet bemenni a templomba, és a fejedre tenni a mirtuszkoszorút, édes lányom. A mi családunkban az efféle hazugságokat nem tűrjük el. Akinek mirtusz van a fején, annak odalenn is legyen, szóval annak álljon ott is rendesen a szénája, hogy így fejezzem ki magamat.

Azt nem tudom, hogy lehet megoldani a tizedik emeleten. De néztem, hogy a múltkor a szomszédék se mutatták be reggel, hogy véres a menyasszony lepedője.

Minden hülye szokást azért nem kell átvenni a bunkó parasztoktól. Végtére polgárok vagyunk, vagy mi!

(Lévai Júlia)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!