rss      tw      fb
Keres

„Helyreigazítás”


Hibáztam, amikor azt írtam Az államadóság-csökkentő koncert bukásáról című cikkemben, hogy a terembért majd még a szervezőknek kell „kiköhögniük, önmagukból”.

Azóta megtudtam az Index tudósításából, hogy nem nekik kell, mert a termet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága biztosította. „Az állam garantál 22 ingyenes napot, ez is ilyen volt, vagyis erre a napra nem kellett terembérletet fizetni. Egy 8000 fő felettire kalkulált rendezvény bérleti díja egy napra 4,75 millió forint (8000 fő alatt 3,6 millió forint) lenne” – írja az Index.

Mint tudjuk, az államadósság (2012-ben 2,39 ezermilliárd, 2013-ban 3 ezermilliárd forint) csökkentéséért szervezett koncert jótékonysági jellegű volt, s kedvezményezettje a teljes ország – társadalom, állam és kormány, együtt – lett volna. Aki tehát most fizetett, az a kedvezményezettek egyike, maga a célcsoport volt.

Így megállapíthatjuk, hogy ha a KGST-t sikerült is megszüntetnünk, a címere változatlanul érvényben van: zöld mezőben hét tehén egymást feji.

(Lévai Júlia)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!