rss      tw      fb
Keres

A kertjét árammal védő kesznyéteni férfi az Összefogás Párt miniszterelnök-jelöltje

MTI 2010. február 5., péntek 14:11

Szoboszlai Barna, a kertjét árammal védő kesznyéteni férfi lett az Összefogás Párt miniszterelnök-jelöltje; az országos listavezető, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 12-es választókerületének országgyűlési képviselő-jelöltje, pénteken Monokon mutatkozott be.

A 69 éves kesznyéteni férfi ellen több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítottak eljárást. A tulajdonos a kertjében árammal védekezett a tolvajok ellen, emiatt 2008 nyarán egy férfi halálos áramütést szenvedett, egy másik ember pedig megsérült.

Szepessy Zsolt pártelnök, Monok polgármestere a sajtótájékoztatón azt mondta: egy igazságtalan rendszer áldozata Szoboszlai Barna, aki védeni akarta a saját tulajdonát. Az idős embert - mivel valószínű, hogy a bíróság elítéli - csak úgy lehet megmenteni a börtöntől, ha a mentelmi jog intézményéhez folyamodnak - fűzte hozzá.

Mint fogalmazott: az országgyűlési képviselőket megilleti a mentelmi jog, amivel a parlamenti képviselők folyamatosan "élnek és visszaélnek". Az Összefogás Párt ezért választotta a segítségnek ezt a formáját, hiszen az egyének problémáját akarja megoldani.

Véleménye szerint Szoboszlai Barna jelkép lett az országban. A jelölése "egy kis fricska" a mai politikai élet felé - mondta Szepessy Zsolt.

Kertész-Bakos Ferenc, az Összefogás Párt ügyvezető alelnöke az MTI-nek azt mondta: "húsz éve él vissza a magyar parlament a mentelmi joggal". Nem a jogalkotással van probléma, hanem a jog alkalmazásával. "Ha helyesen alkalmazzák, Szoboszlai Barnának bíróság előtt kell állnia, de ha úgy gyakorolják, ahogyan most, akkor nemcsak a kesznyéteni férfinak, hanem nagyon sok embernek kellene felelnie cselekményéért" - fogalmazott.