rss      tw      fb
Keres

„Közük hozzá ugyan mennyi?”

Ha bárki nem tudná, mi az intolerancia, a politikai arrogancia, akkor figyelje meg, mit művel a Fidesz és a Jobbik annak ürügyén, hogy a Demokratikus Koalíció néhány politikusa elment Miskolcra, az Avas lakótelepre. Feljogosítva érzik magukat, hogy felszólítsanak magyar állampolgárokat arra, hogy hagyják el szabadon megválasztott tartózkodási helyüket.

Nem kevesebbet engednek meg maguknak tehát, mint hogy meghatározzák más, szabad polgárok, akár politikusok számára, hogy  mit tehetnek és mit nem. (Stílusuk külön tanulmányok tárgyát képezhetné: „semmi keresnivalója”, „bandája”, „pojácaság” stb.)

Az első kérdés, ami megfogalmazódik, ez: közük hozzá ugyan mennyi? Milyen alapon, milyen jogon önkényeskednek?

Az is érdekes, hogy mi minden miatt nem adott ki közleményt a „nyugalom megzavarása” miatt már korábban a Fidesz, ami miatt elvárt lett volna, és lám, miért ad ki most. Hogy mihez fűzünk megjegyzést és mihez nem, már önmagában jellemez és elhelyez.

Jobboldali médiumok műsorvezetői ártatlan szemekkel kérdezik ártatlan szemekkel válaszoló kormánypárti politikusoktól hetek óta, folyamatosan,  hogy ugyan mi a gondja a demokratikus világnak a magyar demokráciával. Segítünk: például az ilyen nyilatkozatok, amelyekből kiderül, hogy mennyire értik, mit jelent tisztelni mások szabadságát. Mások véleményét, mások politizálását, amely semmilyen törvénybe, semmilyen egyéb szabályba nem ütközik, tehát egyedül azokra tartozik, akiket érint. Európában, így szokás!

(Lánczos Vera)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!