rss      tw      fb
Keres

Kosárlabda EBAz Európai Kosárlabdaszövetség (FIBA Europe) elfogadta jelentkezésünket. A döntés alapján 2015-ben Magyarország rendezheti meg a női kosárlabda Európa-bajnokságot. Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője, aki maga is tagja volt a tárgyaló delegációnak, azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy a döntést komolyan befolyásolta vezetőink sport iránti elkötelezettsége: „...az európai szövetség vezetőire különösen nagy hatással volt, hogy beszámolhattam arról, hogy a társasági adótörvényben történt várakozások nyomán jövőre a kosárlabda az ideihez képest száz százalékos (!) állami forráshoz jut”.

Minden tiszteletünk a magyar női kosárlabdasporté, amelyhez Szijjártó Pétert a győri klubon keresztül szoros személyes kapcsolat is fűzi. Tiszteletünket az sem csorbítja, hogy a női válogatottnak nem sikerült kijutnia a londoni olimpiára.

De a Matolcsy és a Selmeczi által bejelentett „nagy sikerek” által kivéreztetett, az IMF-tárgyalások megszakadása miatt megroggyant hitelességű Magyarországnak csakugyan van pénze ilyen léptékű bajnokság megrendezésére? Csakugyan szükségünk van rengeteg pénzbe kerülő – az olimpiai bajnok államfőre való hivatkozással – és nem kifizetődő sportpolitikai beruházásokra?

Az EB megrendezésére rajtunk kívül csak Fehéroroszország pályázott. Nem lett volna helyesebb átengedni nekik ezt a lehetőséget? Bizonyára Lukasenka elnök is szereti a sportot.

(Huszár Ágnes)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!