rss      tw      fb
Keres

A Facebook és a neonácikTavasszal, az arab forradalmak idején a Facebook reprezentálta az internet nyitottságát és a diktatúrákkal való szembenállást. A Facebook legyőzhetetlenné tette az arab forradalmárokat. Úgy tűnik azonban, hogy nemcsak a diktatúrák elleni harcban, hanem a demokrácia elleni harcban is hathatós támogatást nyújt. Magyarországon, ahol rohamléptekkel indultunk el a lejtőn 2006-ban, amikor a jobboldal és a rasszista, neonáci szélsőjobb megbonthatatlan barátságot kötött, bizonyosan így van ez. A legszélsőségesebb rasszizmus fóruma közismerten a Kurucinfó. A következő kérdéseim lennének a Facebook szerkesztőihez, illetve a tulajdonosához, Mark Zuckerberghez:

A Facebookon három Kurucinfós csoport is található. Az egyiket több mint 37 ezren lájkolták. Ezeken az oldalakon rendszeres a cigányok és a zsidók elleni uszítás. Mi a szándékuk ezekkel?

Miért van az, hogy Courbet „A világ eredete” című festményét egy ostoba szerkesztő törölheti, miközben a bejelentés ellenére (úgy két hete) sem törlik a rasszistákat?

Mi a szándéka Magyarországgal a Facebook szerkesztőinek és tulajdonosának? Szeretnék elősegíteni a Jobbik kormányra kerülését? Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy a magyar szerkesztők maguk is rasszisták?

Reménykedhetek benne, hogy e közkedvelt közösségi portál nem lesz már sokáig a rasszizmus és a neonáci eszmék terjesztője Magyarországon?

(Krémer Ferenc)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!