rss      tw      fb
Keres

Tanácstalan tanácselnök

A Legfelsőbb Bíróság volt elnöke hű volt önmagához. Mereven ragaszkodik önjelöltségéhez, és ismét eltévesztette a helyszínt. Erősen felfelé tör, de ennél lejjebb már nincs. Az Index tudósításánál többet nem is kell erről tudni:

"Magányos vadász a szív
A Legfelsőbb Bíróság volt elnöke az egész napot az Országgyűlés épületében töltötte. Ácsorgott itt, álldogált ott, a legtöbbet a Fidesz oldalán lévő folyosón, néha elindult, mint akinek fontos dolga van, aztán megállt. Ahányszor csak láttuk, mindig egyedül volt."

Legfeljebb még annyit, hogy egész karrierjét ilyen ácsorgásnak, álldogálásnak köszönheti. Minden távol áll tőle, ami a bírói hivatás méltóságához tartozik, ismét szégyent hozott kollégáira, akik joggal kérdezhetik: mit keres a parlamentben a Legfelsőbb Bíróság egyik tanácselnöke? Miért vadászik politikusokra? Hogy lehet, hogy nincs tisztában a bíráktól elvárt alapvető normákkal?

Azoknak a keveseknek, akik csak most teszik fel ezeket a kérdéseket, üzenem, hogy jóval korábban kellett volna észrevenniük, mekkora károkat okozott hivatásuknak ez a tanácstalan ácsorgás.

(Fleck Zoltán)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!