rss      tw      fb
Keres

Idióták és zsenikMagyarországon, kétharmados parlamenti többséggel, fantasztikusan lehet törvényeket hozni és kormányozni. Például a régi rendszer embereit felelősségre fogják vonni és meg nem érdemelt nyugdíjaikat meg fogják nyirbálni, ámde nem a „kollektív felelősség” elve alapján. Ez úgy értendő, hogy lesz, akire vonatkozni fog a törvény, és lesz, akire nem. A kormánypárt által kitartott két ex-szocialista díszpinty már jelezte is, hogy rájuk a törvény nyilván nem vonatkozik majd.

Az országgyűlésben továbbá nyilván világos törvényi szabályok vannak és kell is legyenek a frakcióalapításra nézve. A világos szabály az, hogy az a csoport, amelyiket a kétharmados kormánytöbbség utál, nem alakíthat frakciót. Ha mégis alakíthatna, akkor majd hoznak egy új törvényt, amely szerint mégsem alakíthat.

A kormányzás pedig oly remekül működik, hogy egy államtitkár közreműködése nélkül készülhet a minisztériumában egy olyan szupertitkos anyag, mintegy magától, amelyet az államtitkár maga sem ismer, habár ellátta a szignójával. Annyira megbízik ugyanis a munkatársaiban, hogy mindent szignál, amit eléje tesznek, még az anyag címét sem olvassa el.

Ezzel szemben Londonban és Strasbourgban csupa idióták ülnek. Londonban le akarják minősíteni a magyar gazdaságot, természetesen minden ok nélkül, hiszen például a forint csak azért gyöngül az euróval szemben, mert az euró válságban van. Strasbourgban meg képesek hatályon kívül helyezni a kétharmados magyar törvényhozás szabályait, melyek szerint a vörös csillag az ördögtől való.

De szerencsére itt van ez a zseniális kormány, amely megvívja szabadságharcát az összes idiótákkal és ördögökkel szemben, s amely az egyetlen lehetőség az országnak – a biztos tönkremenésre. Esküszöm, ha én olyan idióta lennék, mint ezek a zsenik, vennék egy erős szöget meg kötelet, és lemennék velük a pincébe.

(Lendvai L. Ferenc)Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!