rss      tw      fb
Keres

Vendégszerzőink írásai

Bajai főpróba

„…helyesebb arról beszélni, hogy a DK, az Együtt és az MSZP felsorakozott Teket Melinda mögé. Ami azonban működött Baján, nem fog működni a parlamenti választások idején sem.”

Merénylet után – üzenetek Nairobiból

„Délelőtt két nő jutott ki az épületből, az egyik egy irodába zárkózott be 21 órára, a másik az alagsorban lévő, egymásba tolt bevásárló kocsik alatt töltött ugyanennyi időt.”

Merkel és/vagy Steinbrück

„…a jelenleg kormányon levő Kereszténydemokrata Unió egyre kevésbé hangsúlyozza a keresztény jelleget. Ahogy Merkel szokta mondani: mi vagyunk a közép. Ironikusan úgy is szoktak fogalmazni, hogy a kereszténydemokraták szociáldemokrata programot valósítanak meg.”

A demokrácia nem tiszaviráglét

„…ha a demokrácia híveitől is azt hallják a szavazók – illetve szavazni jelenleg nem szándékozók –, hogy itt demokrácia van, akkor nem csodálkozhatunk azon, hogy eluralkodik rajtuk a politikai apátia.”

Egy véleményváltozás íve

„Csak egy valamire nem számítottak. Arra, hogy az MSZP és az Együtt-PM alattomos eljárása még azokban is rokonszenvet fog kelteni a DK iránt, akik nem voltak feltétlen hívei. Mert mi is történt? Felajánlották a DK-nak, hogy ha kiheréli magát, akkor kap egy-két helyet.”

Nyilvános kivégzés: Alföldi a parlamentben

„Alföldi, ha nem is politizál, produkcióiban, művészi magatartásában sehogy sem illeszkedik egy bigottan és korlátoltan felfogott ’nemzeti konzervatív’ ízlésvilágba. Gyanúsan modern. Gyanúsan nem tekintélytisztelő… Valahogy nem konform a rezsim stílusával, kultúrájával.”

Most jönnek ők!

„A Pécsi Újság szerzője szerint: ’Semmi baj, mondhatják a kormányon levők, majd ezek is beletanulnak... szerintem igazuk van.’ A leváltott régi elitet vigasztalandó, még hozzáteszi, hogy bár ’történelmi időket élünk’, nincs ’se kitelepítés, se börtön’.”

Két állítás, egy ellentmondás

„A devizaadós… szociális helyzetére, adósként tanúsított magatartására tekintet nélkül kap majd segítséget, míg a forintadós kényszerű életkockázatából következő kiszolgáltatott helyzete (fizetésképtelensége) magánügy marad.”

Hibás termék: Orbánék eredendő bűne

„…nem az a nyolc év taszított fizetésképtelenségbe százezreket, hanem az elmúlt három év Matolcsi–Orbán-féle gazdasági ámokfutása. Na meg a szabadságharc-retorika – miután évszázadok óta először, húsz éven át végre a magunk urai lehettünk és békességben élhettünk.”

Nem értek a focihoz

„Ilyen katlanban még nem volt, és most sem kívánt bemerészkedni, holott az ő ’Hajrá Magyarország, hajrá magyarok’ mozgalma feszítette odáig a húrt, hogy a magyar tizenegy a huszadik századi kudarcainkat volt hivatott virtuális módon helyrehozni.”

Pillanatképek az Országgyűlésről XIV.

„…az argumentáció nem mutat nagy változatosságot: a levadászandó célpontok szándékos gonosztetteket követnek el a magyar nemzet ellen. Hogy milyen okból teszik ezt? Csak.”

Magyar vagy? Én is!

„Röpködtek a tősgyökeres magyar jelzők, Istvánt és hazát féltő-óvó ’színikritikai’ megjegyzések, Alföldi Róbertet becsmérlő ’hazafias’ igék, jelzők. Kötve hiszem, hogy bármelyik tiltakozó látta volna a jelenlegi rendezést.”

Nemzeti kegyszerbolt

„A magyar közoktatás egyre jobban eltávolodik a világnézeti semlegességtől… Hoffmann Rózsa közoktatási államtitkár egyenesen kormányzati célként határozta meg, hogy minél több gyerek részesüljön keresztény nevelésben.”

Az ellenzékről

„…a balközép pártok bízvást bírálható stratégiáját, szövetségkötési, együttműködési technikáját, választási retorikáját a közügyekkel rendszeresen foglalkozó baloldali és liberális értelmiségiek többnyire szó nélkül hagyják…. Udvariasan, kíméletesen, elnézően.”

A „nagy lengyel lenyúlás”

„Mielőtt azonban bárkinek nagyon felmenne a vérnyomása, elmondom: vannak különbségek, nem is jelentéktelenek. A Tusk-kormány „csak” az OFE kezén levő állampapírokat (és állami garanciát élvező más papírokat) sajátítja ki, a részvénytulajdonukhoz nem nyúl.”

Tarlós és a Biblia

„Ha javasolhatom: olvassa a prófétákat! Nem másért, hanem azért, mert Isten többnyire a szegények (vagyis a gyengék, elnyomottak, kisemmizettek) érdekében szólal meg, őket veszi védelmébe.”

Dunaferr – Rozsdatemető

„A horrortörténeteket lehetne folytatni. Minden jel arra utal, hogy a Dunaferrt nem lehet ’megmenteni’. Acélgyártásnak Magyarországon nincs értelme, 50 évvel ezelőtt sem volt, ma sincs.”

A Bajnai–Mesterházy egyezség és a Demokratikus Koalíció

„…a DK csak az önfeladás és a külön indulás között választhat. Az utóbbi esetben látszólag a DK rontja Orbán legyőzésének esélyeit, ám valójában a DK kiszorítására irányuló törekvés rontja. Valójában tehát a DK van megzsarolva.”

A hit kérdése

„Tény marad, hogy az uralkodó kétharmad hiába pozícionálja magát keresztényként, a hívek száma nem igazolja ezt. Körmenet és harangzúgás, felekezeti iskola és kötelező hittan – egy voluntarista politika díszletei maradnak. A jelenlegi politikai vezetés azonban nem adja fel.”