rss      tw      fb
Keres

Vendégszerzőink írásai

Egység a sokszínűségben

„…az MSZP és az Együtt-PM nem akar semmit sem kezdeni Gyurcsány Ferenccel. Nem akar, mert ha akarna, tudna. Fóbiájuk a volt miniszterelnök iránt túlnőtt Orbánékén is.”

Magyarország ma etnokrácia

„…az egyetlen olyan pártot, amely következetesen demokratikus és antifasiszta, továbbá kiáll az egyetemes emberi jogokért és a plurális demokráciáért, nevezetesen a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök körül szerveződött kis pártot, a DK-t a többi ellenzéki erő kirekeszti.”

Rettegés és félelem

„Nem viszonozza a Fidesznek a Medgyessy-féle száznapos program megszavazását azzal, hogy most a rezsicsökkentés ordas hazugságát éltetné, ahogy az MSZP teszi. Az elvei közül sokkal nem értek egyet, de elismerem, hű hozzájuk. Nekem, mint demokratának, egykori ellenfelemtől ennyi is elég.”

Abszurd

„…haza az, ahol ismét marhavagonba tuszkolna benneteket, bennünket – egyáltalán akárkit – a veletek, velünk állítólag egy anyanyelvet beszélő szónok és bandája? Haza az, ahol erre az észt és emberséget, emlékezetet nem ismerő hivatali álláspont azt mondja, amit mond?”

Orbán és a gyökerek

„…a demokráciát és a kereszténység ne emlegesse nekem együtt senki, mert annak azt mondom, hogy ettől körülbelül olyan arányban ürülnek ki a templomok, mint a szavazófülkék. Tömegek fordulnak el a politikusaiktól és a papjaiktól egyaránt.”

„Gyilkosok” kézfogása

„…azt mondhatjuk, hogy az izraeli-zsidó szuverenitás jelképe, a Siratófal, illetve a palesztin-arab szuverenitás jelképévé vált Al-Aksza mecset egymás fölé épült. Ha a kettő közül bármelyiket lerombolják, a másik is összeomlik!”

Orbán, Bethlen és az államcsőd

„Májusban csőd közeli helyzetbe került a Magyar Általános Hitelbank. Július 13-án a kormány elrendelte a pénzintézetek és a tőzsde bezárását, sőt augusztus 14-ig a betétkönyvekből való pénzfelvételt is korlátozta.”

Mert embernek született

„A mélyszegénység, a hajléktalanság eltüntetésének, a társadalmi igazságosság érvényesülésének áraként – a stadionépítésekhez, a Mol- és E.ON-részvények… visszavásárlásához viszonyítva – bagatell összeg.”

A győztesek kongresszusaA győztesek kongresszusa

„…maga a megcélzott vágykép, a német megszállás előtti szuverén Magyarország is az európai félperiféria része volt, atavisztikus nagybirtokrendszerével, elavult politikai struktúráival, a nincstelenek légióival egyetemben, így a reinkarnációja sem lesz más.”

A műszobor-döntés

„Aki Orbánnal áll szemben… a szabadság esküdt ellenségével harcol. Nem az MSZP mai vezetése és nem Fodor látja helyesen az Orbán-rendszert, hanem Kónyáék, s az általuk választott politikai eszköz megfelel ennek.”

Szegő Péter meggondolatlan soraihoz

„…vajon miből következtet arra, hogy egy közösség, amely küzd a saját jogai elismertetéséért, egyszersmind ne küzdhetne a szélsőségesen pozitív jogi diktatúrát gyakorló rendszer egészének a megbuktatásért is.”

Pillanatképek a Magyar Országgyűlésről XII.

„…megalakult a Fidesz-KDNP kerékpáros frakciója, éljen! …A következő ülésen várjuk a bejelentést a ’keresztény villamosozók’, a ’nemzeti buszosok’ és az ’terepjáróval a békemenetbe’ közösségek alakulásáról.”

Weimar kapui előtt

„…miért gondoljuk, hogy Orbán hatalmát népszavazással, a népakarat érvényesítésével nem lehet megzabolázni? Ha az ellenzék kevés hozzá, a nép elég lehet. Népszavazásra pedig nem egyes törvényeket, hanem mindennek az alapját, az Alaptörvényt kell bocsátani.”

Lánc, lánc, Fidesz-lánc

„Ott szúrhatták el, hogy az ötből csak egy választókört szerveztek meg ilyen hatásosan, és így abban az egy körzetben olyan sok embert kellett az urnához vinniük, hogy az felhívta a figyelmet a csalásra.”

Balázsrul

„…viselkedési normákat ír elő az általa majd vezetni remélt teátrum művészeinek. Namármost, ha viselkedési norma az, hogy valaki hosszú éveken át biodíszletként ácsorog Orbán Viktor kampányrendezvényein, mint ő tette, akkor jaj mindenkinek.”

Szociális szippantás

„A Fidesz azonban nem gondolkodik hosszú távban, ők csak a jövő évi választásokig terveznek. Azoknak a szavazatára számítanak, akiknek a házához most valamivel olcsóbban áll oda a szippantós kocsi.”

Szociális szippantás

„A Fidesz azonban nem gondolkodik hosszú távban, ők csak a jövő évi választásokig terveznek. Azoknak a szavazatára számítanak, akiknek a házához most valamivel olcsóbban áll oda a szippantós kocsi.”

Győztünk! Győztünk!! Győztünk!!!

„Meg kell tanulnunk, hogy nem engedhetjük át minden esemény, minden elhangzott szó értelmezését Orbánék esztelen-gátlástalan papagájkommandóinak. Meg kell tanulnunk, hogy ne mindig csak reagáljunk rájuk.”

Rezsimváltást, de hogyan?

„Nem véletlen, hogy ez az egymásnak gyökeresen ellentmondó politizálás kevés vonzó üzenettel tudja megszólítani azokat, akik világos értékeket képviselő, s ezeket következetesen vállalni tudó országvezetésre vágynak, s jelenleg nincsen szívük szerint választható pártjuk.”