rss      tw      fb
Keres

Vendégszerzőink írásai

Kommentár egy plakáthoz

„…az orbáni állam a bankokat, a tulajdonosaikat fosztogatja, s modern Robin Hoodként a tőlük elrabolt pénzt szórja szét a népnek, természetesen az önkormányzati választás előtt. Közgazdaságilag ismét a profitok erőszakos elrablásáról van szó.”

Bízzon a Fideszben?

„A politikus, amikor választások idején buzgón fényképezteti magát templomban, körmeneten, kéri az Isten áldását magára és másokra, a ’népére’, nem tesz mást, mint parazita módon ráakaszkodik sokak vallásos hitére, Istenbe vetette bizalmára.”

Justitia lát, hall és beszél

„…mintegy másfél órában olyan érvek és nagyon határozott megállapítások folyamát hallgathattuk végig, amelyhez foghatót én magyar bíróság előtt még sohasem tapasztaltam. És ez nem költői túlzás, ez a prózai valóság.”

Szalonon belül?

„Ha az Európai Parlament olyan bizottságot választ, amelynek Orbán korábbi igazságügyminisztere is tagja, önmagát köpi szembe.”

Money, money, de nem ABBA

„…a Fidesz évekig… ’fejte’ a Friedrich Naumann nevét viselő német alapítványt, amely az ottani liberálisok… kezén volt és van. Sőt! Amikor Orbán eldöntötte, hogy a liberálisoktól az álkereszténydemokraták (KDNP) társaságában átevez a konzervatív jobboldalra (Néppárt), akkor dupla fejés folyt.”

A kötél ára

„Mintha egy jól felépített kísérletsorozat alanyai lennénk mindnyájan. A cél megtudni, meddig bírjuk mi, akik nem részesülünk trafikkoncesszióból, nem üzemeltethetünk kaszinót… sőt még egy kizárólagos kísérleti tankönyv megírására sem kaptunk szerződést.”

1941–2014: „nemlétező államok”

„Ha egy állam nem létezik, ha, mint Kövér ugyancsak mondja, lényegében hadserege sincs, akkor annak az államnak a területén szabad a rablás. Kárpátalja magyarlakta területeit vissza lehet csatolni az anyaországhoz.”

Hol van Gegesy Ferenc?

„Amióta itt lakom, sehol sem találkoztam Gegesy nyomával, se szórólap, se aláírásgyűjtők, de sebaj, erre van az internet. Együtt-PM pártszövetség címen nincs is portál. Külön kínálják magukat.”

Kelet-Európa az út szélén

„Ma nem Szulejmán hadai söpörnek végig Európán, hanem dolgos, rendezett életet élő családok indulnak útra a megélhetésért, a Nyugat-Európának is jobb életért. Valóban ilyen embertelen körülmények között kell az utazásnak ismétlődnie évről évre?”

Széncsata

„Komlón másképp jár az idő, akárhogy is szeretnék ezt másként látni a Fidesz Nagycirkusz porondmesterei. Ostorcserdítésre csak szavazatokat lehet nyerni, de lelkeket, utcaneveket, szénarcú évtizedeket aligha.”

Műhelymunka

„…azért kérdezze csak meg, ez a Cézanne belépett-e a Fekete-féle akadémiába. Mert amíg én vagyok itt, nem fogunk partizánokat támogatni.”

Miért üldözi Orbán csicskása az Ökotárs Alapítványt?

„Ő a lehetőségét akarja elvenni annak, hogy cselédsorba taszított alattvalói valaha is fölemelhessék a fejüket. Hogy az országban eluralkodó cselédmentalitást valaha is fölválthassa a polgári mentalitás.”

A felcsúti Pöröly és az ő népe

„A vezér minden nap odavet valami alamizsnát. Szobrot, stadiont, rezsicsökkentést miegyebet. A plebsz meg kapkod. Mint Horthy idejében a vitézi rangért, Szálasi idején, hogy feljelenthessen, Rákosi idején a munka hőse címért.”

Leköszönés

„Kellő időben meghozott, megfontolt, jó döntés Wowereité. Akkor lemondani, amikor még mindkét félnek eszébe jut a köszönet.”

Egy vers utóélete

„A válaszokkal a társadalom és az általa választott politikai elit adós. Amíg nincsen válasz, ajánlom az érintetteknek, a tízmillió magyarnak olvassa újra a verset. Naponta. Hátha lesz aki megokosodik a kortárs által elénk tartott tükör rémisztő valóságától.”

Angyalok és ördögök?

„Vagy egy csapatot alkotunk és vigyázunk egymásra, vagy mindenki a mellét döngeti, mert ő aztán jobban tudja, és legfőképp… elképesztően önálló, ezért van bátorsága nekimenni mindennek és mindenkinek. De így a pokolra jutunk. És velünk együtt a demokratikus, polgári Magyarország álma is.”

Orbánisztán osztrák szemmel

„Gelegs és Adrowitzer a 2006-tól napjainkig tartó folyamatot szinte perverz tanulási folyamatként láttatja. A népesség többsége annyira magáévá teszi a fideszes populizmus jelszavait, mintha nem lenne szeme a látásra és füle a hallásra, és a hosszú távú memóriáját is elvesztette volna.”

Erkölcsi alap

„Persze nem történik semmi a kerítésen való átugatáson kívül, mindkét oldalon számos példa van a korrupcióra vagy a gyanújára. Lopunk, lopogatunk, öklöt rázunk, rázogatunk, és rámutatunk, hogy a másiknak nincs erkölcsi alapja.”

Békétlenül

„…a megbékélés (kiegyezés, együttműködés) egy olyan kormányzattal, amely a demokratikus normákat nem tiszteli, súlyos hiba (meghunyászkodás, bűnrészesség).”

Egyet ide, egyet oda

„Kertész Imréről alkotott megsemmisítően rossz véleményét soha nem rejtette véka alá… nézeteit a legnagyobb egyetértéssel jobbikos pártrendezvényeken fogadták.”