rss      tw      fb
Keres

Vendégszerzőink írásai

Mindig felfeslik...

„Simicska maga is az oroszokhoz való közeledésben, konkrétan a paksi szerződés elsietett aláírásában jelölte meg felháborodásának egyik elvi okát. Már ha az ő cselekedeteinél elképzelhető egyáltalán elvi ok.”

A jövő dala, 3: Merkel előtt – Merkel után, I. rész

„…azzal is számolnunk kell, hogy ha ennek és az ezt követő Putyin-találkozónak lesz bármi hozadéka a feszültség enyhítésében, az nagyon megerősítheti Orbán nemzetközi pozícióját, elfogadottságát. Ezt én is végzetesnek láttam az ügyünkre nézve.”

Dekázni tudni kell!

„Az igazság az, hogy a hatalmat nem a jobboldal, hanem a jobboldaliság paravánja mögé rejtőzködő kalandorok ragadták magukhoz… Nem jobb- és nem baloldali, hanem közös értékek semmisültek meg, égtek el a politikai krematóriumban.”

Mehr Licht!

„…a kormányfő és vejének szakértelmébe vetett össznemzeti hit elleni ármány lenne, ha azt firtatnánk, kinek is térül meg jól ez a beruházás.”

Laudáció

„Ferenczi Krisztinának nem Orbánék vagyona miatt fontos ez az egész maffiózus, feudalisztikus világ, hanem az ország közállapotai miatt.”

Orbán elemében

„…nemcsak magának a látogatásnak a tényével erősítette meg Orbánt, hanem azzal is, hogy Orbán a vele közös sajtótájékoztatón ismételhesse meg a demokratikus Európa normáit tagadó államfelfogását, és ezzel az Európai Unióban és a NATO-ban szalonképes felfogásként jelenítse meg.”

Egy látogatás elé

„Hogy mindenki számára világos legyen: nem a lakosság, mert az cserélhető, alakítható (ezt célozza Orbán Viktornak a magyar társadalom ellen folytatott háborúja), hanem a terület a fontos. Ezt a területet Orbán Viktor – igazi bizánci stílusban – a saját birtokának tekinti.”

Láthatatlan hadjárat

„A láthatatlan hadjáratnak nem a megtakarítás a célja, mert… ezekkel a csatákkal mindössze 24 milliárd forintot spórol a költségvetés. Ennél egy kis offshoros gázüzleten is kétszer annyit lehet nyerni. A cél az ’ellenség’ megsemmisítése. Hadat visel saját népe ellen.”

Merkel asszony Budapesten

„…ha Merkel asszony nem áll szóba a Pegida vezetőivel Németországban… vajon helyes-e szóba állnia a Magyarországon kormányon levő Pegida vezetőjével, Orbán Viktorral? Helyes-e Orbán meghívására Budapestre jönnie, akárcsak öt órára is?”

Párizson át, kifelé Európából

„…ahogy a portyázó, buzogányos magyarok kora 955-ben az augsburgi csata elvesztésével véget ért, Orbánnak is Brüsszelben fog leáldozni a politikai csillaga. Mert ez a fajta XVII. századi orbáni idegengyűlölő gondolkodás csak ide vezethet.”

Magyarország, de nehéz téged szeretni

„De – ahogy mondja – Azerbajdzsánban még jól össze is verték volna a rendőrök egy ilyen helyzetben, itt meg még egy pofont se kapott. Hiába no, mégiscsak Európában vagyunk!”

Országmarketing

„Maga Angela Merkel is azért látogat Budapestre február elején, hogy ellessen néhány műhelytitkot… Jól jöhet az így megszerzett tudás, amikor életet kell lehelni a válsággal küszködő… német autópályamatrica-iparba.”

Orbán, a hazug

„’A kormány gazdaságpolitikájában nincs helye megszorításnak’ – nyilatkozta Orbán egy 2014. október 4-én megjelent interjúban. Ez minden hazugság közül a legnagyobb, amihez már a Magyar Értelmező Szótárt is át kell írni.”

Török szerint udvariatlan

„…az udvariatlanságokat  kivétel nélkül minden esetben a magyar miniszterelnök követte el, Török Gábor azonban egyetlenegy alkalommal sem talált módot arra, hogy rosszallásának hangot adjon.”

Köztársaságot! – II. Polgári szocializmust!

„Márai a zsigereiben érezte, hogy az értelmetlen és terméktelen politikai szembenállást az együttműködés kultúrájának kell váltania, ha békét és boldogságot akarunk a világban.”

A ráncba szedett ország

„Ezt a kormányt azonban semmi sem zavarja. Mindig kész értelmezni és félremagyarázni azt törvényt, amelyet szándéka szerint ’elrontott’ – hátha az érintettek nem veszik észre.”

Köztársaságot! – I.

„Változás kell, mert leszakadunk, kizárjuk magunkat a világ normális részéből és Európa szegényháza leszünk! A változás szükségét egyre többen érzik… de a szükséges változás milyenségét illetően már közel sincs egység.”