rss      tw      fb
Keres

Vendégszerzőink írásai

Akkor most örökölhető vagy nem?

„…ha belemegyünk a gonosz játékba, és felháborodunk Schmidt írásán, akkor a szerző szándékainak megfelelően cselekszünk. Ne tegyük. Ne hagyjuk magunkat provokálni. Ő bennünket – ahogy a mondás tartja – csak késsel tud(na) megsérteni.”

Fél óra szabadság

„Nem hallja az énekünket se Orbán, se az udvar, nem hallják, soha nem is fogják hallani, mert nemcsak fülük nincs hozzá. De a fél óra szabadság, az igaz volt.”

Törvényjavaslat a felsőoktatás megszállására

„A ’nemzeti együttműködés rendszerében’ a ’centrális erőtérhez’ rendelődnek hozzá a szakmai szervezetek és a civil társadalom közösségei. Az állam ugyanúgy kijelöl elismert társadalmi szervezeteket másokkal szemben, mint ahogy a pártállam idejében történt.”

A kiindulás

„Amíg létezik politika, addig van jobb és bal… Ebből következik, hogy abban a vert helyzetben, amelyben a demokraták ma Magyarországon találják magukat, a baloldalnak is dolga van, meg a jobboldalnak is.”

Folytatják...

„A most zárult ciklusban legalább 100 ezer hektárral nőtt a magángazdaságok által használt földterület, miközben a termelési érték is, a foglakoztatás is érezhetően csökkent, mégpedig éppen a magángazdaságokban.”

Válasz Bauer Tamásnak – Választási utónapló 7.

„A baloldaliság-jobboldaliság dimenziójában a Fidesz és a Jobbik együttesen biztos nyerő, míg a baloldal zászlaja alatt belátható időn belül nem lehetséges az összefogás. Vegyük már észre: direkt így lett a rendszer kifundálva!”

„Lázárológia”

„Onnan vesznek el, ahonnan akarnak és olyan jogcímen, amilyenen akarnak. Ez példátlan a piacgazdaságok történetében. Csoda, hogy menekül a tőke tőlünk?”

A 73. nap

„A maroknyi csoport a téren tudja, hogy győzni fog. Tudják, hogy az igazság az ő oldalukon áll. Velük van. Ismerik a történelmet, ismerik a diktátorok és a diktatúrák sorsát. Tudják, hogy a fülkeforradalom is fel fogja falni a saját gyermekeit.”

„Felszabadítónk”

„A mi Viktorunk már akkor is politikusi alkatának legerősebb vonását, a ravaszságot mutatta fel. Egyszerűen visszaélt azzal, hogy Gorbacsovék semmi szín alatt nem kívánták a szovjet-magyar alkut a NATO orrára kötni.”

Panem et Circenses

„…a Turulfészek (Karmelita Stadion) megnyitóját, egyben a kedves vezető 55. születésnapját a Kárpát-medencét lefedő Örömhír Nemzeti Médium R. Philip és O. Péter felemelő tolmácsolásában közvetítette… A türkmén basi bő termésű gránátalmafát ültetett a futballpálya kezdőkörének közepébe.”

Játszd újra, Sam

„Mai szemmel nézve nem tanulságok nélküli az a helyzet, amikor 1918 októberének végén a hosszú évek óta valótlanságokkal és manipulált híradásokkal etetett közvélemény Berlinben, Bécsben és Budapesten egyidejűleg találta magát szemben a valósággal.”

Orbánt csakis balról lehet leváltani

„Vajon azok, akik a 2004-es népszavazáson nem mentek el a kettős állampolgárságra szavazni, 2010-ben már elkötelezett nacionalistaként adtak mandátumot a Fidesznek és a Jobbiknak az állampolgársági törvény átírására?”

Nem reklámozható a reklámadó

„…előáll az a furcsa helyzet, hogy egy nemzeti adórendszer egyszerre nélkülözi a méltányosságot és a semlegességet. Ez a fiskális politika az igazi hungarikum, amire azonban nem lehetünk büszkék.”

A nokiás doboz legendája és a valóság

„…a BKV-pert, illetve leánykori nevén a Hagyó-pert esettanulmányként fogják majd oktatni a jogi egyetemeken, annak az időszaknak a szomorú példájaként, amikor a politika befolyást gyakorol a tőle elvileg független igazságszolgáltatás működésére.”

Betonba öntött milliárdok

„A miniszterelnök és az államfő büszkén mutathatja külföldi vendégeinek a lakosztályából nyíló kivételes panorámát. Abból a magasságból nem látszanak a lepusztult lakótelepek, a gazzal benőtt gyárudvarok, a bezárt iskolaépületek: a magyar valóság hiteles képei.”

A védelem tanúja

„Szentigaz, a világforradalom legendás vezetőjénél, az ukrán parasztok és a kaukázusi népek elszánt védelmezőjénél, a Gulag fantázianevű, méltán népszerű szabadidő-tábor megálmodójánál és megvalósítójánál hitelesebb tanút költőnk aligha tudott volna megidézni.”

Orbánt nem lehet balról leváltani – Választási utónapló 6.

„2014-ben és majd 2018-ban nemcsak azért kontraproduktív a ’bal’ jelző, mert Kövér László és Orbán Viktor lassan húsz éve heti rendszerességgel izzítja az indulatokat a ’nemzetére rátörő baloldal’ ellen… hanem mindazért, ami 1945 és 1990 között a kommunista állampárthoz kapcsolódott.”

A Nap, amely nem Az

„Az igazi kérdés az, hogy Orbánnak a demokratikus Európa mellett elkötelezett ellenzéke kész-e szembefordulni az orbáni hidegháborúval, miként azt az elmúlt években, az SZDSZ megszűnése óta, egyedül a Demokratikus Koalíció tette.”