rss      tw      fb
Keres

 

Amit még fontosnak tartunk...

 

Az UD Zrt-ügy: Dávid, Herényi, Tóth Károly is gyanúsított

Gyanúsítottként hallgatta ki a főügyészség Dávid Ibolyát, Herényi Károlyt és Tóth Károlyt. „A gyanúsítottak cselekménye Almássy Kornél politikai előmenetelét, karrierjét, társadalmi megítélését hátrányosan érintette, ennek eredményeként Almássy Kornél, mint közszereplő társadalmi, politikai, közéleti elfogadottsága megrendült, ezzel neki jelentős érdeksérelmet okoztak.”

Economist-blog a Nenyi-kifüggesztésről

A The Econonomist Eastern approaches című blogjában foglalkozik az új kormányhatározattal, amelyben Orbán elrendeli, illetve kéri a Nemzeti Együttműködésről szóló Nyilatkozat (Nenyi) kifüggesztését állami, illetve a kormánytól független intézményekben.

Orbán Viktor elrendelte…

…hogy a Nemzeti Együttműködésről szóló nyilatkozatot a középületekben ki kell helyezni (beleértve a köztársasági elnök hivatalát, a parlamentet, a bíróságokat, az országgyűlési biztosok hivatalát, a Magyar Nemzeti Bank helyiségeit és az önkormányzatokat)... A kormányrendelet szövegéhez mellékeltük a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján megjelenő „megfelelő minőségű nyomtatáshoz alkalmas” formátumot.

A média kisajátításának folyamata – a Népszava összefoglalója

Nemcsak a törvényhozásban, az intézményekben is folyik a teljes hatalomátvétel személyi előkészítése, írja a Népszava. Információi szerint nemcsak az MTV-ben szüntetnek meg műsorokat, nemcsak a Duna Televízió elnökét támadják (erre Szabó László, a Duna TV-t felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány Fidesz által delegált tagja vállalkozott), de az is bizonytalan, lesz-e elnöke a Magyar Rádiónak, az MTI-nél pedig a régi vezetőt a jelenlegi kormánypárthoz hű szakember váltja fel.

Az MTV régi-új arcai: Halász Zsuzsa és Siklósi Beatrix?

A Kreatív Online információja szerint ősztől megszűnik a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsora, és megszűnik műsorvezetőnek lenni Krizsó Szilvia. Helyette Halász Zsuzsa volt híradós műsorvezető, a KDNP volt szóvivője indít majd műsort a közszolgálati csatornán.