rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Gyorsult az orosz infláció decemberben

Decemberben 2008 óta nem látott nagyságú, éves alapon számolva 11,4 százalékos infláció volt Oroszországban az orosz nemzeti statisztikai hivatal előzetes adatai szerint. Novemberben még 9,1 százalékos éves inflációt mértek.

Nőtt a folyamatban levő amerikai lakáseladások száma

A folyamatban levő lakáseladások száma havi szinten 0,8 százalékkal nőtt az Egyesült Államokban novemberben az amerikai ingatlanügynökségek szövetségének (NAR) jelentése szerint.

Perújrafelvételt rendeltek el Kairóban az al-Dzsazíra újságíróinak ügyében

Perújrafelvételt rendelt el csütörtökön a kairói semmítőszék az al-Dzsazíra katari hírtelevízió három újságírójának ügyében, akiket a megbuktatott Mohamed Murszi elnök mögött álló szervezet, az Egyiptomban azóta betiltott Muzulmán Testvériség támogatása miatt ítéltek el - közölte a védelem egyik ügyvédje.

Netanjahu nyerte a Likud párt előválasztását

Benjámin Netanjahu miniszterelnök szerezte meg a jobbközép Likud párt elnöki tisztségét a párt szerdán tartott előválasztásán - közölte csütörtök reggel az izraeli közszolgálati rádió.

Cameron: káosz lesz, ha Nagy-Britannia rosszul választ idén

Káoszhoz vezethet és hatalmas kockázatokat jelentene, ha Nagy-Britannia idén úgy döntene, hogy feladja a jelenlegi kormány által követett gazdaságpolitikát - hangsúlyozta csütörtökön közvetített újévi üzenetében a brit miniszterelnök.

Rakétatalálat ért Afganisztánban egy lakodalmas házat

Rakétatalálat ért egy lakodalmas házat szilveszter éjjel a dél-afganisztáni Hilmend tartományban, közel az afgán hadsereg és a tálib lázadók közötti harcok egyik helyszínéhez. A résztvevők közül legalább 26-an meghaltak, további 45 ember pedig megsebesült - közölték a hatóságok.

Ukrán válság - Porosenko: Ukrajna meg fogja nyerni a háborút

Ukrajna meg fogja nyerni a háborút a Moszkva támogatta, oroszbarát lázadók ellen - jelentette ki szerdán újévi üzenetében Petro Porosenko ukrán elnök, aki katonák és önkéntes segélymunkások körében beszélt.