rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Putyin a Krím elcsatolása óta népszerűségének csúcsára jutott

Vlagyimir Putyin a Krím Oroszországhoz csatolása, tavaly március vége óta népszerűségének csúcsára jutott a lakosság körében - állapította meg az egyik orosz közvélemény-kutató cég, amelynek elemzését az orosz államfő hatalomra jutásának 15.évfordulóján rendezett moszkvai szakértői kerekasztal-beszélgetésen ismertették.

A világ legérzékenyebb hőmérőjét fejlesztették ki növényi sejtekből

A világ legérzékenyebb hőmérőjét építették meg növényi sejtekből svájci kutatók. A dohánysejtekből és szintetikus anyagból álló hibrid eszköz már akár több tíz centiméterről felismeri egy kéz hőjét - közölték a zürichi műegyetem, az ETH kutatói.

A hangyák az űrben is csapatban dolgoznak

A hangyák akár az űrben, a földi gravitáció nélkül is képesek rá, hogy csapatmunkával fedezzenek fel új területeket - állapították meg a kutatók, akik a rovarok együttműködési módszereit tanulmányozva akarnak keresési algoritmusokat kifejleszteni csapatban mozgó robotok számára.

Napok óta sztrájkol egy vietnami cipőgyár több ezer dolgozója

Ötödik napja tiltakozott kedden munkabeszüntetéssel egy óriási dél-vietnami cipőgyár több ezer dolgozója a délkelet-ázsiai kommunista országban, ahol rendkívül ritkán fejezik ki elégedetlenségüket sztrájkkal az emberek.

Törökország gazdasági növekedése meghaladta a várakozásokat

Törökország gazdasága 2,9 százalékkal növekedett tavaly, ami meghaladja az elemzői várakozásokat, de nem éri el a kormány által kitűzött célt, így fokozódhat a jegybankra irányuló, a kamatcsökkentés kikényszerítését célzó politikai nyomás.

Nőtt a szerb kereskedelmi hiány februárban

A szerb külkereskedelmi forgalom hiánya 638,4 millió eurót tett ki februárban, 7,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - közölte internetes oldalán a szerb statisztikai hivatal kedden.

Törökország gazdasági növekedése meghaladta a várakozásokat

Törökország gazdasága 2,9 százalékkal növekedett tavaly, ami meghaladja az elemzői várakozásokat, de nem éri el a kormány által kitűzött célt, így fokozódhat a jegybankra irányuló, a kamatcsökkentés kikényszerítését célzó politikai nyomás.

Újranyílik a torinói egyiptomi múzeum

A korábbihoz képest majdnem kétszeresére bővült kiállítási térben, multimédiás vezetéssel és Oscar-díjas tervező által készített díszletekkel nyitja újra kapuit április elsején a torinói egyiptomi múzeum öt évig tartó helyreállítás után.

Megvonta a bizalmat a perui kormánytól a parlament

Bizalmatlansági indítványt szavazott meg Peruban a parlament helyi idő szerint a keddre virradó éjjel Ana Jara miniszterelnökkel szemben, ami azt jelenti, hogy a teljes kormánynak távoznia kell hivatalából.

Az űrben építene erőművet Kína

Hatalmas, napelemes erőművet építene Kína az űrben - ez lenne az emberiség eddigi legnagyobb Földön kívüli beruházása - írta a Zsenmin Zsipao központi napilap keddi számában.

Franciaországi légikatasztrófa - A Lufthansa biztosítói 300 millió dollárt különítettek el a katasztrófa költségeire

A német Lufthansa csoportnak biztosítási szolgáltatásokat nyújtó cégek konzorciuma 300 millió dollárt különített el a csoporthoz tartozó Germanwings légitársaság franciaországi katasztrófájának költségeire, az összeg nagysága arra utal, hogy a biztosítók kártérítési eljárásokra számítanak - írta a Handelsblatt kedden.

Mérséklődött a defláció az euróövezetben

Tovább lassult a fogyasztói árak csökkenésének üteme márciusban az euróövezetben - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak kedden közzétett első becsléséből.