rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Görög adósság - Görögország elküldte hitelezőinek a reformokat MTI

A görög kormány véglegesítette és pénteken elküldte a nemzetközi hitelezőknek a reformjavaslatait részletesen kifejtő listát annak reményében, hogy azt az euróövezeti partnerek jóváhagyják, így a súlyos likviditási problémákkal küzdő Görögország pénzhez juthat és elkerülheti az államcsődöt.

Per a kaliforniai borok arzéntartalma miatt

Huszonnyolc kaliforniai borászatot perelt be két házaspár a boraik állítólag túlságosan magas arzéntartalma miatt - közölte híroldalán pénteken a CNN amerikai hírtelevízió.

Nyugat-európai tőzsdék - Vegyesen teljesítettek a piacok

A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója előzetes adat szerint 0,17 százalékkal emelkedett, 1576,86 ponton zárt pénteken, 15,22 százalékkal a tavaly év végi értéke fölött.

Jemen - Egyiptomi és szaúdi hadihajók érkeztek a jemeni partokhoz

Egyiptomi és szaúdi hadihajók érkeztek pénteken Jemen partjaihoz, a Báb el-Mandeb tengerszorosba; a művelet célja a stratégiai fontosságú szoros biztosítása - közölték egyiptomi védelmi tisztségviselők, egy nappal azután, hogy több arab ország katonai beavatkozást indított Jemenben a lázadók ellen.

Szíria - Orosz katonai jelenlét Szíriában

Damaszkusz üdvözli az orosz katonai jelenlétet Szíria földközi-tengeri partvidékén és kikötőiben - jegyezte meg Bassár el-Aszad szíriai elnök, aki pénteken az orosz állami sajtónak adott interjút.

Az IMF ellenzi a román kormány adócsökkentési terveit

Ellenzi a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a román kormány adócsökkentési terveit, amelyeket túl korainak tart, ugyanakkor a reformok lassulását is szóvá tette a nemzetközi hitelintézet.

SZNT: nem veszély-, hanem erőforrás az autonómia

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) álláspontja szerint az autonómia Székelyföld és a romániai magyar közösség számára létkérdés, és Románia számára sem veszély-, hanem erőforrás, amely az ország minden polgárának a javát szolgálja.

Erőre kapott a rubel

Januárban még sokan azt gondolták, hogy a rubelnek vége, az átlagoroszok és a befektetők is hosszú időre elvesztették bizalmukat az orosz fizetőeszközben, amely értékének közel felét veszítette el egy év alatt. Mostanra azonban a rubel stabil erősödésnek indult, így az orosz kormányzat abban reménykedik, hogy a nehezén már túl van a gazdaság.

Kolozsvárra érkezett a Rólad szól! ifjúsági konzultációsorozat

Kolozsvári fiatalok fejthették ki a véleményüket az ifjúságot érintő kérdésekben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által szervezett, Rólad szól! - párbeszéd a fiatalokkal konzultáció keretében pénteken az erdélyi nagyvárosban.

Vin Diesel szerint Oscart érdemelne a Halálos iramban új része

A Halálos iramban új része megérdemelné a legjobb operatőrnek járó Oscar-díjat, ám két érv is ellene szól: egyrészt akciófilm, másrészt sorozat - mondta Vin Diesel pénteken Pekingben, ahol új filmjét népszerűsítette.