rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Az orosz GDP 2,3 százalékkal zsugorodott februárban

Az orosz gazdaság 2,3 százalékkal zsugorodott februárban éves szinten a januári 1,5 százalékos csökkenés után, ami azt jelzi, hogy hat az orosz gazdaságra a nyugati szankció.

Véget ért a túszdráma a szomáliai fővárosban

Véget ért a második napja tartó szomáliai túszdráma, a biztonsági erőknek sikerült legyőzniük a mogadishui szállodát elfoglaló al-Shabaab terrorszervezet fegyvereseit - jelentette be a helyi rendőrség szombaton.

Jemen - A szaúdi haditengerészet diplomaták tucatjait menekítette ki Ádenből

A szaúdi haditengerészet diplomaták tucatjait menekítette ki a dél-jemeni Ádenből, miután a Jemenben beavatkozó koalíció repülőgépei szombatra virradóra újabb légicsapásokat mértek a síita húszi lázadók állásaira - jelentette a szaud-arábiai állami televízió.

Szíria - Damaszkusz női kommandósokat is bevet a szíriai felkelők ellen

Rejtőzködő orvlövészek, tankot vezetnek vagy aknavetőt kezelnek: közel nyolcszáz női kommandós harcol a frontvonalon a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű kormányerők kötelékében a szíriai felkelők ellen - derül ki az AFP francia hírügynökség pénteki beszámolójából.

Az olasz semmítőszék felmentette a szobatársa megölésével vádolt Amanda Knoxot és volt barátját

Az olasz semmítőszék felmentette pénteken a szobatársa megölésével vádolt amerikai Amanda Knoxot és volt olasz barátját, Raffaele Sollecitót, és ezzel véglegesen pont került a hosszú évek óta húzódó bírósági ügyre, amely nagy nyilvánosságot kapott Olaszországban és az Egyesült Államokban, illetve a világsajtóban.

Szaúd-Arábia visszaküldi nagykövetét Stockholmba

Szaúd-Arábia úgy döntött, hogy visszaküldi Stockholmba nagykövetét, akit a hónap elején rendelt haza, miután Margot Wallström svéd külügyminiszter bírálta a szaúd-arábiai emberi jogi helyzetet - jelentette péntek este az al-Arabíja szaúdi tulajdonú pánarab hírtelevízió.

Leminősítette Görögországot a Fitch, valós lehetőségnek tartja a csődöt

Leminősítette Görögország eddig is mélyen spekulatív - vagyis messze nem befektetési ajánlású - államadós-besorolását pénteken a Fitch Ratings, egyebek mellett azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy megnőtt a görög szuverén törlesztési csőd kockázata.

Osztrák és holland szélsőjobboldali politikus találkozott Bécsben

Geert Wilders holland és Heinz-Christian Strache osztrák szélsőjobboldali vezető politikus tartott találkozót pénteken Bécsben. A Holland Szabadságpárt (PVV) vezetőjének látogatását bírálták egyes osztrák parlamenti pártok és az osztrák külügyminiszter is.

Iráni atomprogram - Obama és Merkel szerint hosszútávú, átfogó MTI

Barack Obama amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár pénteki telefonbeszélgetésük során megerősítették, hogy egy hosszú távú, átfogó megállapodást szándékoznak kötni Iránnal, amely biztosítja az iszlám köztársaság atomprogramjának békés mivoltát - közölte a Fehér Ház.

Hatalmas kutatóballont küldött a Föld megkerülésére a NASA

Hatalmas kutatóballont küldött az atmoszférába a NASA Új-Zélandon. A héliummal töltött léggömbnek 33 kilométeres magasságban kell a Földet megkerülnie - adta hírül az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) pénteken.

Hirdetéssel kutat információk után a lengyel Nemzeti Emlékezet MTI

A legnagyobb példányszámú orosz bulvárlapban feladott hirdetéssel szeretne választ kapni a lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete (IPN) arra, hogy mi történt pontosan a második világháborús lengyel ellenállás három, a Szovjetunióban bebörtönzött és homályos körülmények között meghalt tagjával.

Tájékoztató központot nyitott a NATO Kárpátalján

Tájékoztató központot nyitott pénteken Kárpátalján, az Ungvári Nemzeti Egyetem épületében az Észak-atlanti Szerződés Szervezete - írta a Pro Zahid című kárpátaljai internetes hírportál.

Franciaországi légi katasztrófa - A másodpilóta lelki beteg volt - MTI

Súlyos depressziótól szenvedett és rendszeres orvosi ellenőrzés alatt állt a kedden lezuhant repülőgépnek, a Germanwings Airbus A320-asának másodpilótája, Andreas Lubitz, ráadásul a tragédia napján betegállományban kellett volna lennie - adta hírül pénteken a német sajtó. A kutatás folytatódik a gép második fekete doboza után.