rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Elnökválasztás kezdődött Üzbegisztánban

Elnökválasztás kezdődött vasárnap Üzbegisztánban, de a szavazásnak nincs tétje, csak biztosra vehető győztese, kétség nem férhet ugyanis hozzá, hogy az országot megszakítás nélkül 26 éve vezető Iszlam Karimovot újabb öt évre államfőnek választják.

A Ferenc pápa vezette római húsvét programja

A Szent Péter téren ünnepelt Virágvasárnappal kezdődik a Ferenc pápa vezette nagyhét Róma városában. Az egyházfő nagycsütörtökön rabok lábát mossa meg a római Rebibbia börtönben, nagypéntek este a Colosseumnál vezeti a Via Crucis keresztútját.

Brit választások - Kormányzati együttműködésre szólította fel a Munkáspártot a skót miniszterelnök

A jelenlegi brit kormánykoalíciót vezető Konzervatív Párt újabb kormányalakításának közös megakadályozására szólította fel szombaton az ellenzéki Munkáspártot Nicola Sturgeon skót miniszterelnök, alig burkoltan koalíciós együttműködést javasolva a legnagyobb brit ellenzéki erőnek a májusi választások utáni időszakra.

Iráni atomprogram - Újabb külügyminiszterek kapcsolódtak be a lausanne-i tárgyalásokba

Megérkezett szombaton Lausanne-ba és bekapcsolódott az iráni atomprogramról folyó tárgyalásokba a francia és a német külügyminiszter is, de jelenlétük nem garantálja, hogy a felek körvonalazni tudnak majd egy keretmegállapodást a kitűzött határidő lejárta, azaz március vége előtt - jelentették a hírügynökségek.

Oroszországban kisebb lesz az idei gabonatermés

Oroszországban 93 millió tonna gabonát takarítanak be az idén, ami jócskán elmarad a tavalyi, rekordközeli 105 millió tonnától - áll a SovEcon orosz mezőgazdasági piackutató cég előrejelzésében.

Eric Clapton „Lassúkéz” 70 éves

Minden idők egyik legnagyobb gitárosa, a Yardbirds, a Cream, a Blind Faith, a Derek and The Dominos együttesekben és szólóban is maradandót alkotó Eric Clapton, a „Lassúkezű” március 30-án ünnepli hetvenedik születésnapját. Rajongóit a kerek évfordulón koncertsorozattal lepi meg, és Forever Man címmel egy válogatás is a boltokba kerül legjobb dalaiból. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga:.