rss      tw      fb
Keres

 

Idei külföldi hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Ötezer éves sörfőzdét találtak Izraelben

Ötezer éves, kora bronzkori sörfőzdét találtak a régészek Tel-Avivban - jelentette be vasárnap az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA).

Franciaországi légikatasztrófa - A fekete doboz felvételén hallható, hogy a pilóta azt kiabálta : "nyisd ki azt az átkozott ajtót"

A Franciaországban lezuhant német utasszállító pilótafülkéjének kommunikációját rögzítő fekete dobozból kinyert felvételekről közölt összeállítást a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap, amely szerint a kapitány az utolsó percekben könyörgött a pilótának, hogy nyissa ki a fülke ajtaját, majd üvöltve próbálta feltépni az ajtót. Az első sorokban ülő utasoknak látniuk kellett a jelenetet, a fekete doboz rögzítette kiabálásukat.

Túlfutott a leszállópályán egy kanadai Airbus A320-as gép a halifaxi

Landolás közben kicsúszott a leszállópályáról az Air Canada légitársaság egy Airbus A320-as gépe a kanadai Halifax repterén. Huszonöt embert kórházba szállítottak megfigyelésre és kisebb sérülések kezelésére, de néhány óra múltán már csak ötöt tartottak benn.

Új üstököst fedeztek fel lengyel amatőr csillagászok

Új üstököst fedeztek fel lengyel amatőr csillagászok a Naprendszerben, a C/2015 F2 - Polonia elnevezésű égitest a negyedik olyan üstökös a második világháború óta, amelyet lengyelek észleltek a Földről végzett megfigyelések során.

Iráni atomprogram - Folytatódtak a tárgyalások, több külügyminiszter

Folytatódtak a svájci Lausanne-ban vasárnap az iráni atomprogramról szóló tárgyalások, az amerikai, francia és német külügyminiszter a tervezettnél tovább marad a tárgyalások utolsó fázisának színhelyén - közölték diplomáciai források.

Németországban a parlament megszavazta az autópályadíjat

A német törvényhozás alsóháza (Bundestag) pénteken elfogadta a külföldieket terhelő autópályadíjról szóló törvényt, amely szerint 2016-tól a német autópályák használatáért fizetni kell a személyautóval vagy lakóautóval közlekedőknek.

Tunézia déli részén a rendőrség megölt több terroristát

A rendőrség egy rajtaütésben megölt kilenc terroristát Tunézia déli részén annak az akciónak részeként, amelynek célja felkutatni a tuniszi Bardo múzeumnál külföldieket célzó merénylet tetteseit - közölte vasárnap a helyi belügyminisztérium.

Francia helyhatósági választások - Megkezdődött a második forduló

Megkezdődött vasárnap reggel Franciaországban a helyhatósági választások második fordulója, amelyen 43 millió választópolgár a 101 megyei tanács összetételéről dönt hat évre. A felmérések szerint az ellenzéki jobboldal fölényes győzelmet arathat mintegy 70-80 megye irányításának megszerzésével, míg a szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) újabb „történelmi” sikert érhet el egy vagy két megye elhódításával.